Iohannis îndeamnă PSD să ignore alegerile prezidenţiale din 2009

Iohannis îndeamnă PSD să ignore alegerile prezidenţiale din 2009

Președintele Klaus Iohannis a criticat ieri coaliţia de guvernare pentru că vrea să ancheteze în Parlament alegerile din 2009, în loc să urmărească programul de guvernare.

 „Nu am nimic împotrivă şi nu o să mă amestec în niciun fel. Dacă asta vor să facă, să o facă, dar să nu uite, totuși, Parlamentul și actuala coaliție de guvernare, că țara are destul de multe probleme” a spus el.

Proiect „inoportun”

Iohannis a spus că inițiativa parlamentară care prevede eliminarea președintelui din procesul numirilor șefilor ICCJ, DNA și DIICOT nu este oportună. „Ce fel de stat dorim, ce fel de arhitectură a statului vrem? Vrem toată puterea la Parlament sau vrem să existe şi putere la preşedinte? Dacă acum PSD, pentru că a ajuns la putere, vrea să schimbe preşedintele, doar ca să arate că este la putere, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai important şi nici cel mai oportun”, a spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iohannis l-a atacat și pe premierul Sorin Grindeanu care l-a scos din procedura de numire a șefului ANCOM, spunând că e la fel de grav ca OUG 13.