Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis îl vrea pe Dacian Cioloş PREMIER şi după ALEGERI. Care este CONDIŢIA VITALĂ pusă de preşedinte. Cioloş trebuie să ia o DECIZIE RAPID

Klaus Iohannis
Autor: | | 29 Comentarii | 3245 Vizualizari

Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj clar PNL și premierului Dacian Cioloș după ce Vasile Blaga a demisionat de la conducerea partidului. Iohannis a precizat că, după alegerile parlamentare din această toamnă, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic.

"După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României", a declarat şeful statului, care astăzi a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European. Iohannis a spus clar că, după alegerile parlamentare, România va avea un guvern politic.  "Asta înseamnă că toată lumea va reprezenta un partid. Aşa funcţionează democraţia", a precizat şeful statului.  Iohannis a mai spus că Dacian Cioloş va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă îşi declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic. 

"Este o întrebare la care dl Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să îşi continue anumite proiecte, şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.  Dacian Cioloş ar putea să continue foarte bine proiecte importante dacă acum, când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor şi mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste lucruri", a răspuns Iohannis, întrebat dacă este de luat în calcul o apropiere a lui Dacian Cioloş de PNL.   

PNL, într-o situație complicată  

Despre PNL, președintele a spus că partidul se află într-o situație complicată după demisia lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte şi coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile parlamentare.

"Trebuie să fim foarte realişti. Prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi cred că este demn de remarcat că Vasile Blaga în aceeaşi zi în care a fost inculpat s-a retras din conducerea partidului - o atitudine pe care o găsesc corectă politic, dar din păcate încă nu în toate partidele româneşti, asta este realitatea", a declarat Iohannis. 

El a subliniat că liberalii trebuie să găsească o soluţie rapidă la această situaţie.  "PNL va trebui să găsească o soluţie rapidă şi bună pentru a avea o persoană care conduce campania electorală. Este o campanie complicată cea pentru parlamentare", a spus Iohannis.  Şeful statului a mai spus că PNL trebuie să găsească o soluţie care "transformă această criză în care se află într-o oportunitate, să se mişte suficient de repede şi suficient de bine nu doar pentru a trece peste această criză, dar şi pentru a ieşi întărit din această criză".   

"Politicieni care mizează pe discurs anti-justiție"  

Totodată, Iohannis a transmis că mesajele anti-justiţie ale politicienilor, unii dintre aceştia oameni care au deţinut funcţii importante în stat, sunt retrograde.  "Este interesantă această conjunctură în care unii politicieni, unii dintre ei care au avut cele mai înalte funcţii din stat, au impresia că mesaje anti-justiţie sunt bune pentru campania electorală. Eu îmi doresc foarte mult ca alegătorul să dovedească faptul că mesajele anti-justiţie sunt cea mai proastă cale. Sunt convins că România este ţara care va reuşi să scape de corupţie şi va avea o justiţie diferită, dar se vede că acum, în pregătirea campaniei, sunt politicieni care mizează, din păcate, şi sper să fie sancţionaţi de electorat, pe un discurs anti-justiţie", a spus Iohannis. 
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate