Iohannis să se teamă şi să demisioneze! INCREDIBILUL ATAC din PNL. Avem ÎNREGISTRAREA care va face carieră. Video

Iohannis să se teamă şi să demisioneze! INCREDIBILUL ATAC din PNL. Avem ÎNREGISTRAREA care va face carieră. Video

Momente incredibile miercuri seara, în platoul emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena 3. Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a lansat o temă de discuţie delicată pentru colegul său din Parlamentul României, deputatul PNL Ioan Cupșa. Cel din urmă nu a ezitat să răspundă afirmativ în momentul în care a fost întrebat dacă „o persoană ar trebui să se teamă dacă a folosit documente false, cu rea-credinţă, pentru obţinerea unor imobile, cum ar fi pe la Sibiu”. Întrebarea lui Şerban Nicolae l-a vizat pe preşedintele ţării, Klaus Iohannis, care a pierdut un imobil din Sibiu în urma unor decizii judecătoreşti.

Dialogul dintre cei doi parlamentari a fost surprins de jurnalistul Dan Andronic, care a subliniat că „Ioan Cupșa care l-a cam făcut penal pe Klaus Iohannis în emisiunea de aseară”.

„Bună dimineața!

O floare virtuală și un zâmbet pentru toate doamnele și domnișoarele care ne citesc în dimineața asta!

Ne puteți urmări și pe Google News

Că tot vă povesteam aseară de deputatul PNL Ioan Cupșa care l-a cam făcut penal pe Klaus Iohannis în emisiunea de aseară, vă dau și momentul epic în care Cupșa spune cuvinte a căror semnificație nu o înțelege decât după 10-15 secunde.

Sau este cel mai sincer și onest liberal pe care l-am cunoscut!

P.S. Am impresia că este de acord cu demisia lui Iohannis? Uitați-vă și la fața lui Savaliuc...”, a scris Dan Andronic pe contul său de Facebook.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdan.andronic.9%2Fvideos%2F10155619349569912%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="274" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

În februarie 2017, magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunțat în dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, pierdută definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov. Familia preşedintelui formulase o contestație în anulare împotriva acestei decizii, însă instanța a respins-o. Astfel, familia Iohannis pierdea definitiv una dintre casele pe care le deținea în Sibiu.

La acea vreme, Președinția a reacționat la decizia judecătorilor piteșteni, spunând că șeful statului respectă deciziile instanțelor. „Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești de astăzi. Președintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Familia Iohannis încasa lunar aproximativ 5.000 de euro din chiria acestei case, în care funcţionează sediul unei bănci. Procesul a durat mai bine de 16 ani. Prin pierderea acestui proces, părțile din dosar se pot îndrepta contra șefului statului, pentru a cere poprirea salariului său astfel încât prejudiciul să poată fi recuperat. Istoria unui proces

Contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă. Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. În urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţineau că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor. Carmen şi Klaus Iohannis au depus o contestaţie în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta. La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii. Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.