Editura Evenimentul si Capital

Iohannis, DECIZII de ULTIMĂ ORĂ în CSAT

Autor: | | 2 Comentarii | 2046 Vizualizari

În urma ședinței de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocată de președintele Klaus Iohannis, au fost luate mai multe hotărâri care vizează securitatea României, dar și personalul din cadrul MApN.

Astfel, una dintre deciziile aprobate în CSAT vizează participarea Armatei României, cu o capabilitate navală, la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul al II-lea al acestui an. 

„Această capabilitate este inclusă în Pachetul de forţe, aprobat pentru anul în curs, fiind pusă la dispoziţie în cadrul rezervei naţionale de forţe, pentru a răspunde unor solicitări suplimentare din partea organizaţiilor internaţionale de creştere a contribuţiei României la misiuni şi operaţii externe”, a anunțat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

O altă hotărâre luată în CSAT s-a referit la avizarea strategiei naţionale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

„Obiectivul Strategiei este dezvoltarea şi consolidarea cadrului de cooperare şi coordonare a acţiunilor autorităţilor române, precum şi a mecanismelor şi instrumentelor necesare acestora pentru prevenirea şi combaterea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezentate de proliferarea armelor de distrugere în masa şi a vectorilor purtători. Strategia va fi implementată în perioada 2017-2019 şi va viza, în principal: întărirea capacităţii de reacţie rapidă; asumarea unui rol activ în susţinerea eforturilor comunităţii internaţionale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, consolidarea cooperării inter-instituţionale, în vederea creării unor mecanisme eficiente şi flexibile, care să asigure prevenirea şi contracararea proliferării armelor de distrugere în masă şi a vectorilor purtători”, precizează instituția.

A fost avizat și proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale MApN şi a numărului total de posturi aferent acestora.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate