Editura Evenimentul si Capital

De Ziua Armatei. Președintele Iohannis a vorbit despre provocările Rusiei

^ La Palatul Cercului Militar Național a fost prezentată noua uniformă de luptă a ostașilor români FOTO: MARIUS VLAD
Autor: | | 0 Comentarii | 288 Vizualizari

Și Ion Iliescu a spus că „nu putem ignora climatul internațional actual”, pledând pentru înzestrarea oștirii

România dispune, în prezent, de o Armată care funcționează eficient și care se înscrie în rândul armatelor de înaltă calitate profesională și morală, a spus, ieri, președintele Klaus Iohannis, la ceremoniile organizate la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei. El și-a exprimat recunoștința pentru cei pentru care „apărarea neamului s-a transformat în crez”.

Iohannis a arătat că, în prezent, România se află la confluența unor zone care generează provocări la adresa securității euroatlantice și care impun redefinirea puterii militare, precum și adaptarea modalităților de răspuns. „Pe de o parte, în est, Federația Rusă pune la îndoială principiile și mecanismele care asigură stabilitatea la nivel european. Pe de altă parte, asistăm la accentuarea instabilității din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv prin apariția unor noi forme de radicalism și extremism terorist ori migrație greu de controlat. La toate aceste provocări trebuie să răspundem cu promptitudine, dar, în același timp, în baza unei strategii și a unei viziuni. România a dovedit că are obiective strategice și că știe să le atingă”, a spus președintele Iohannis.

Iliescu vrea dezbatere

Fostul președinte Ion Iliescu a pledat, ieri, pentru o dezbatere despre misiunile Armatei Române. „Avem nevoie de o dezbatere publică deschisă și serioasă atât despre misiunile Armatei, în amintitul context, despre nevoile ei, dar și despre modul în care se poate păstra legătura dintre o armată de profesioniști și societate. O armată, oricât de pregătită și de echipată ar fi, nu își poate îndeplini misiunile fără sprijinul cetățenilor. Militarii nu sunt simpli angajați ai statului, care prestează un serviciu public. O astfel de viziune este greșită și, din păcate, începe să se manifeste și la noi”, a scris pe blog președintele de onoare al PSD.

Itinerariul Drapelului Național

Premierul Dacian Cioloș a participat, ieri, la ceremonia militară organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol. Ocazie cu care militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” au primit Drapelul Național, ce va fi purtat pe itinerariul București - Ploiești - Buzău - Mărășești - Bacău - Târgu Neamț - Toplița - Miercurea Ciuc - Sfântu Gheorghe - Brașov. Itinerariul Drapelului Național va lua sfârșit pe 2 noiembrie, ora 11.00, când va fi înmânat militarilor din subunitatea de cercetare a Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care îl vor duce în Piața Sfatului din Brașov, la ceremonia ce marchează „Centenarul Vânătorilor de Munte”.

Povestea Eroului Necunoscut

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate