Editura Evenimentul si Capital

Iohannis a PROMULGAT legea de modificare a FINANȚĂRII partidelor. VEZI ce s-a SCHIMBAT

Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi, printre care și cea a finanțării partidelor politice
Autor: | | 0 Comentarii | 269 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 referitoare la finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Curtea de Conturi va putea controla acum, alături de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), veniturile şi cheltuielile partidelor politice.

Conform legii, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor, în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanţării campaniei electorale de către AEP. În cazul efectuării acestui control de către Curtea de Conturi, termenele pentru rambursarea cheltuielilor se prelungesc cu 30 de zile. 

În materialele electorale publicate în presa scrisă vor exista elemente de identificare a competitorilor electorali. Declaraţiile cu privire la elemente de campanie on-line, în vederea decontării sumelor, nu se vor face pe parcursul campaniei de fiecare dată când există o publicitate online, ci va fi o singură declaraţie centralizatoare, la sfârşitul campaniei electorale, în termen de 30 de zile de la data încheierii campaniei, mai prevede legea. 

Șeful statului a promulgat şi legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2016 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative. 

Klaus Iohannis a mai promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, dar şi legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate