Editura Evenimentul si Capital

Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu sunt URMĂRIŢI PENAL pentru abuz în serviciu. Oltean este acuzat că a primit 600.000 de euro MITĂ într-o BISERICĂ. Oltean, la ieşirea din sediul DNA: ”Nu am primit niciodată bani. Nu știu unde este biserica din Chitila"

Ioan Oltean
Autor: | | 38 Comentarii | 7507 Vizualizari

Ioan Oltean a fost luat pe sus de procurori chiar de pe Aeroportul Otopeni. Acesta a fost audiat la sediul DNA timp de câteva ore în dosarul retrocedărilor frauduloase, dosarul în care este audiat şi afaceristul Mihai Rotaru pentru o despăgubire de aproape 109 milioane de lei care i-a fost acordată de comisia ANRP.

UPDATE 18:10: Deputatul Ioan Oltean a ieşit de la audieri. Acesta a fost rezervat în declaraţii, însă a ţinut să precizeze că este nevinovat şi că nu a luat niciodată bani.

”Nu am primit niciodată bani. Nu știu unde este biserica din Chitila", a spus Oltean la ieşirea din sediul DNA.

UPDATE 17:30: Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu. Potrivit procurorilor anticorupţie, Ioan Oltean ar fi luat 600.000 de euro mită într-o parohie, în schimbul exercitării influenţei pentru urgentarea despăgubirii cesionarului.

Redăm integral comunicatul DNA: 


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:  TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, OLTEAN IOAN, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și trafic de influență. În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:  La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, și totodată a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani. Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.  Persoana beneficiară a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță. De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul și cu președinta ANRP, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.


 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate