Editura Evenimentul si Capital

Ioan Niculae află PE 19 februarie dacă va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT. El renunţă la cele cinci cărţi scrise în penitenciar. Milionarul: "Mai bine mă CONDAMNAŢI pe viaţă. Mă pot şi ÎMPUŞCA" | UPDATE

Ioan Niculae află pe 19 februarie dacă va fi eliberat condiţionat
Autor: | | 6 Comentarii | 2536 Vizualizari

Tribunalul Dâmboviţa trebuia să decidă astăzi dacă îl eliberează sau nu pe omul de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în dosarul "Mită la PSD". "Lucrările ştiinţifice" vor fi expertizate, a decis instanţa.

UPDATE. Completul de judecată al Tribunalului Dâmboviţa au amânat din nou pronunţarea unui verdict pentru data de 19 februarie 2016. Procesul a fost foarte scurt. În timpul şedinţei de judecată, procurorul de şedinţă a cerut instanţei să fie expertizate cele cinci "lucrări ştiinţifice" pe care milardarul le-a scris în timpul şederii sale în penitenciar, de pe urma cărora Ioan Niculae obţinuse o scăderea a pedepsei cu 150 de zile.În replică, avocaţii lui au spus instanţei că nu este nevoie de această expertiză, întrucât clientul lor renunţă la cele 150 de zile câştigate. Magistraţii au opinat însă că expertiza este absolut necesară şi a dispus efectuarea ei până în data de 19 februarie 2016, când va avea loc următorul termen de judecată în acest caz.

''Mai bine mă condamnați pe viață'', a izbucnit Ioan Niculae, în momentul în care instanța a anunțat amânarea cauzei.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au amânat din 7 decembrie pronunţarea în cazul contestaţiei depuse de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Găeşti de eliberare condiţionată din închisoare a lui Ioan Niculae.

Potrivit reprezentanţilor instanţei dâmboviţene, judecătorii au luat această decizie pentru a fi ataşate la dosar informaţii cu privire la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa lui Niculae, ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice, dar şi pentru a se menţiona ce documente a avut în vedere Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Găeşti şi pentru a fi depuse actele normative interne ce au stat la baza documentelor întocmite de către această comisie. Termenul în acest dosar a fost stabilit pentru 22 ianuarie.

Judecătoria Găeşti a decis, în 21 octombrie, că omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat condiţionat, iar hotărârea, care nu a fost definitivă, a fost contestată de procurorii DNA Ploieşti la Tribunalul Dâmboviţa. Judecătoria Găeşti arăta în motivarea deciziei prin care a hotărât eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae că acesta îndeplineşte condiţiile pentru a ieşi din închisoare. Astfel, instanţa menţiona că pe parcursul executării pedepsei Niculae a participat la 22 de programe educaţionale şi a desfăşurat activităţi lucrative. “Din caracterizarea depusă la dosar reiese că petentul a avut un comportament apreciat ca fiind «bun în perioada analizată» faţă de personal şi faţă de colegii săi, a fost recompensat de două ori în total, nu a fost niciodată sancţionat disciplinar”, se preciza în motivare.

Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate