Invitaţie la terapie pentru familii şi cupluri

Invitaţie la terapie pentru familii şi cupluri

Patru psihologi invită cuplurile, specialiştii în psihologie şi familiile la discuţii despre gelozie, infidelitate, relaţionarea în familie, reuşita şi eşecul şcolar.

La sfârşitul acestei luni va avea loc, în Capitală sesiunea „Enrique Pichon- Riviere - Psihanaliza legăturii”, în cadrul căreia se vor aborda teme ce vizează cuplul, familia, copiii şi succesul lor şcolar.

La cele patru workshopuri pot participa persoane interesate de buna funcţionare a propriului cuplu, psihologi, consilieri şcolari, părinţi ai căror copii au probleme cu integrarea în mediul şcolar sau la grădiniţă, educatori, învăţători, profesori etc.

Cuplul - în criză, familia - în transformare

Ne puteți urmări și pe Google News

Înscrierea la acest eveniment se face pe baza unui mini-interviu cu psihologul care susţine workshopul.

„Scopul interviului este acela de a adapta conţinutul la cerinţele şi aşteptările participanţilor, în aşa fel încât să putem discuta exact despre problemele care-i interesează”, precizează psihoterapeutul Claudiu Ganciu, care va susţine workshopul cu tema „Cuplul - în criză”.

Specialistul precizează că participarea la avest eveniment va ajuta cuplurile să înţeleagă ce se întâmplă cu relaţia lor, îi va învăţa pe parteneri să se asculte şi să se analizeze reciproc.

Pentru familii, worshopul cu tema „Familia - în transformare”, susţinut de psihopedagogul Cristina Călărăşanu, va aborda subiecte precum legăturile din familie, modalităţile de exprimare a suferinţei, terapia de familie.

Cum să integrezi copilul în grupuri noi

Psihologul Anca Munteanu va suţine un workshop pentru părinţii ai căror copii urmează să meargă la grădiniţă sau la şcoală, sau care au probleme cu integrarea şi adaptarea în alte medii decât cel familial.

În cadrul evenimentului se va discuta despre evoluţia psihologică a copilului în aceste perioade, despre modul în care se adaptează grupurilor noi şi despre acceptarea unor noi activităţi şi a unui alt program decât cel cu care a fost obişnuit.

Un alt workshop despre copii este cel cu tema „Succesul şi eşecul şcolar”, susţinut de consilierul şcolar Caterina Popescu, iar discuţiile vor viza modul în care se adaptează copiii cerinţelor şcolare, dificultăţile pe care le au la şcoală, modalităţile în care se exprimă inhibiţia şcolară etc.

  • Workshopurile se desfăşoară pe 26 şi 27 iunie, în Bucureşti, iar taxa de participare este între 80 şi 100 de lei. Pentru înscriere şi detalii puteţi suna la 0722.453.906.

"Workshopurile se adresează părinţilor ai căror copii urmează să meargă la grădiniţă sau la şcoală, sau care au probleme cu integrarea şi adaptarea în alte medii decât cel familial.” ANCA MUNTEANU, psiholog