Între luptă şi amor. Ce au făcut şi cu cine: FEMEILE REVOLUŢIONARILOR / VIDEO

Între luptă şi amor. Ce au făcut şi cu cine: FEMEILE REVOLUŢIONARILOR / VIDEO

Istorii de „luchar y amar” – “luptă şi amor”. Aşa li se spune în America Latină, „pepiniera” unor asemenea istorii...

Fiica cea mare a revoluţionarului Che Guevara a publicat în anul 2012 o carte despre povestea de dragoste a părinţilor ei. Volumul, lansat în Mexico City, conţine zeci de fotografii personale şi povestiri publicate în premieră. Cartea "Amintiri despre Che: Viaţa mea cu Che Guevara", detaliază povestea de dragoste a revoluţionarului argentinian cu cea de-a doua sa soţie!

Tot restul vieţii

"Cele mai multe lucruri pe care le ştim despre Che provin din scrierile sale, din scrierile unor militanţi sau istorici. Foarte rar avem ocazia să îl cunoaştem ca om, un om deosebit, care a iubit şi a fost iubit", a declarat Aleida Guevara March, fiica lui Che Guevara. Relaţia dintre Che Guevara şi mama autoarei a început în 1959, în timpul luptelor de gherilă duse de brigăzile lui Fidel Castro împotriva dictatorului Batista. Guevara s-a căsătorit la scurt timp după victoria revoluţiei cubaneze. "Era o revoluţionară când l-a cunoscut pe tatăl meu”, care i-a fost, după cum ea însăşi spune, profesor, ghid, a însemnat totul pentru ea. Cartea rememorează aceste momente, un alt tip de relaţie între doi revoluţionari, bărbat şi femeie, care au întâlnit dragostea şi au păstrat-o tot restul vieţii", mai scrie Aleida. Cartea descrie inclusiv momentul când soţia lui Che Guevara a aflat de uciderea revoluţionarului, în 1967, în Bolivia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar una

Personalitatea dictatorului cubanez Fidel Castro a incitat de-a lungul timpului şi continuă să incite, viaţa lui fiind un izvor de nesecate documentare, cărţi, analize, comentarii. Barba, trabucul, uniforma militară kaki, discursurile lungi fără hârtii în faţă înaintea mulţimii aplaudând frenetic, toate acestea rămân în istorie. Nu există un capitol mai incitant în viaţa unui om de talia lui Fidel, decât femeile din viaţa lui. Dintre miile de femei pe care se presupune că le-ar fi avut, doar una i-a devenit soţie: Mirtha Diaz Balart. Povestea de dragoste n-a durat, pentru că mirele s-a îndrăgostit de o colegă de Universitate, Mapita Morales. A urmat Lilia Vasconcelos: 18 ani, blondă cu ochii verzi. El îi făcea declaraţii de dragoste, ea îl asemăna unui doberman drăguţ! Tânăra, ale cărei preocupări specifice vârstei de 18 ani erau la polul opus idealurilor viitorului dictator, a rămas doar amantă. Cele mai atrăgătoare

El o va cunoaşte apoi pe actriţa Teresa Casuso: brunetă, energică, cu buze atrăgătoare. Printre acestea, s-ar fi perindat şi o „prietenă” al cărei scop nu ar fi fost nici pe departe dragostea, ci....asasinatul. Respectiv să îl omoare pe amorezul Fidel cu cu ajutorul CIA. Viaţa privată a lui Castro a devenit subiect de documentar. Un apropiat al acestuia sustine că prin patul lui Fidel au trecut în jur de 35.000 de femei. Se pare că o echipă specială avea misiunea de a "recruta" cele mai atrăgătoare femei de pe plajele din Havana. "S-a culcat cu cel puţin două femei pe zi, vreme de 4 decenii- una la prânz şi una la cină. Câteodată comanda una şi la micul dejun. Nu cred că ar fi rezistat atât de mult, dacă nu ar fi avut acces la atâtea femei frumoase", a declarat o susă apropiată acestuia. Cu un mare arc peste timp, după ce a devenit “o legumă”, fratele său a preluat conducerea ţării. Dar Fidel este cel care a făcut, prin modul dictatorial de a fi, istorie.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/vBYUOOEHbJw" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>