Editura Evenimentul si Capital

Între ce ore va fi limitat accesul la metrou

Cei care aleg să circule cu metroul la orele de vârf ar putea intra în trenuri în tranșe stabilite de șefi i de la Metrorex FOTO: EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 1492 Vizualizari

Pe motiv că magazinele au îngustat căile de evacuare de la metrou și o parte din investițiile privind siguranța la incendiu nu sunt gata, accesul pe peron ar putea fi limitat în orele de maximă aglomerație. EVZ vă prezintă detalii despre acest proiect

Reprezentanţii Companiei Metrorex au confirmat, pentru EVZ, că există discuţii legate de un regulament privind accesul pe peron. Într-un răspuns dat ziarului, aceştia au explicat cum şi când s-ar putea restricţiona accesul în subteran.

Aparatele de validare, înconjurate de benzi

„În intervalele orare 07.30- 10.00 și 16.30 – 19.00 au fost formate echipe mixte din angajați Metrorex, Poliție Metrou, agenți de pază, reprezentanți ai Jandarmeriei și ai ISU. Această limitare se referă la atenționarea și staționarea călătorilor în fața turnicheților (aparatelor detaxat) sau la nivelul peronului sau vestibului, pe o perioadă scurtă de timp, până la descongestionarea traficului”, se precizează în răspuns. În plus, şefii Metrorex au dat ordin să fie pregătite benzi de restricţionare a accesului, pentru a fi amplasate înaintea aparatelor de validare.

Arafat: „Nu văd o problemă să închidem o stație”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că există clar discuţii ca să fie proceduri de fragmentare, să nu mai intre atâţia oameni deodată în staţie de metrou.

„Eram atât de aproape să închidem o staţie de metrou, dar s-a rezolvat. Chiar am ridicat problema că, dacă nu e rezolvată, o să ne gândim şi să închidem staţia, dar după asta s-a rezolvat aspectul care era acolo”, a afirmat Raed Arafat.

El a arătat că, totuşi, este foarte greu ca anumite aspecte, nerezolvate de peste 20 ani, să fie îndreptate peste noapte. Întrebat dacă după jumătatea acestui an va închide staţiile care nu au autorizaţie de la ISU, Raed Arafat a răspuns că nu.

„În situația în care se va simți că este un risc care nu poate fi controlat și care necesită ca o stație să fie închisă o perioadă, eu nu văd o problemă. Există clar discuţii ca să fie proceduri de fragmentare, să nu mai intre atâţia oameni dodată în staţie. Dacă vom mai vedea că se întâmplă acest lucru, normal că acolo se va lăsa şi cu amenzi şi cu alte măsuri. (...) Măsura e să temporizezi oamenii”, a mai spus Arafat.

Magazinele au îngustat căile de evacuare

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, șefii de la metrou au început deja să elimine magazinele care „mâncau o parte din calea de evacuare”. În ultimii 20 de ani, zeci de magazine și chioșcuri au fost amenajate în subteran, pe tunelurile care duc spre peroane, îngustând zonele prin care ar putea fi scoși la suprafață oamenii în caz de urgență. În urma unui control al pompierilor ISU, s-au mai descoperit culoare de evacuare blocate, hidranți și stingatoare nesemnalizate, dar și lumini de siguranță care nu funcționau. Reprezentanții Metrorex spun că neregulile descoperite au fost remediate, în mare parte.

Pagina 1 din 1


Tag-uri: metrou, evz, Metrorex, isu

Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate