Editura Evenimentul si Capital

Intră în vigoare LEGEA ANTIFUMAT. VEZI cine poate să te AMENDEZE dacă nu respecți noile REGULI

Legea antifumat va intra în vigoare săptămâna viitoare
Autor: | | 0 Comentarii | 14126 Vizualizari

Pe17 martie va fi interzis fumatul în toate spațiile publice închise, precum și în spațiile închise de la locurile de muncă și în locurile de joacă pentru copii.

Cei care nu vor respecta noua lege antifumat vor risca să fie sancționați, lista celor care au competența să constate contravențiile și să aplice amenzile fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoane împuternicite în acest sens de către Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, cu excepţia prevederilor art. 10 lit. a), b) şi c), unde constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către reprezentanţi ai poliţiei locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne (ofițerii și agenții poliției, poliței de frontieră, personalul din cadrul IGSU și ISU și ofițerii și subofițerii  Jandarmeriei Române).

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere. Dacă se săvârșește o nouă contravenţie prevăzută de legea antifumat, se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

 
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate