Editura Evenimentul si Capital

Interviu EXPLOZIV cu un PREOT ATEU! HOMOSEXUALITATE, PEDOFILIE, SEX. Diferențele dintre preoții ortodocși și cei catolici

Autor: | | 11 Comentarii | 16669 Vizualizari

„Este de ajuns să tastezi pe internet „CATHOLIC PRIEST” și să adaugi „SCANDAL” sau „SEX”, că nu se mai termină afișările”, consideră Ion Aion, pseudonimul unui preot care a lepădat sutana pentru a denunța dogmele religioase

Spovedania unui preot ateu, de Ion Aion, este o  carte care va provoca, probabil, discuții aprinse în sânul Bisericii. Este, totodată, propunerea Editurii Curtea Veche pentru Bookfest 2017. Cartea este scrisă de un fost preot, aflat timp de 11 ani în slujba enoriașilor. Autorul susține că este doctor în teologie și traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română. Redăm, mai jos, prima parte a interviului cu Ion Aion.

 

Evenimentul zilei: Ați fost preot ortodox timp de 11 ani, sunteți doctor în teologie și traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română - cel puțin așa susțineți. Ce v-a determinat să lepădați veșmintele preoțești și să publicați această carte - Spovedania unui preot ateu?

Ion Aion: Am văzut prea multe destine și prea multă lipsă de sens în ele. Cartea este o revoltă, un crez, o poveste, un protest, un apel. Este o mustrare și un elogiu aduse ființei umane. Puteam să o fi scris în multe alte feluri, dar nu mi-aș fi iertat niciodată să nu fi scris această carte!

 

  • Care este/sunt motivul/motivele utilizării pseudonimului Ion Aion? Vă temeți de anumite repercusiuni sau, pur și simplu, nu vreți să vă asumați această „spovedanie”?
  • Nici una, nici alta. „Ion Aion” este o simplă metaforă care funcționează și în text. Este o alegere literară. M-am oprit la un nume obișnuit și l-am însoțit de negația lui, „a-Ion”, pentru a cuprinde contradicția sinelui cu propria falsitate. Să fii „Ion” nu-i lucru mare, trebuie doar să fii, atât cât s-o putea, chiar dacă nu-i pentru tine ceea ce faci, chiar dacă te vei minți tot restul vieții, iar pe patul de moarte te va apuca o așa lehamite de tine, încât vei muri fericit. Mai greu e să pui „a”-ul în față, hotărârea de a te rupe de ceea ce nu ești tu.

 

  • Cu ce vă ocupați în prezent? Vă tentează o carieră de scriitor sau această carte a fost doar o supapă pentru frustrările și nemulțumirile strânse în perioada în care ați activat ca preot?

 

  • Nu am nicio frustrare acumulată sau resentiment față de nimeni din interiorul BOR, dimpotrivă, poate că eu am mai greșit față de unii colegi. Chiar mi-aș dori ca despărțirea mea de BOR să rămână ca un divorț în urma căruia foștii parteneri să fie capabili de respect reciproc. Așa mi se pare firesc. Cartea va fi, însă, o mare cumpănă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate