ATENŢIE, cercetătorii au DECIS: Omenirea este CONTROLATĂ prin REŢELELE de SOCIALIZARE

ATENŢIE, cercetătorii au DECIS: Omenirea este CONTROLATĂ prin REŢELELE de SOCIALIZARE

Bineînţeles că totul a fost premeditat, dependenţa de internet trebuia creată cumva. Să nu creadă cineva că, de exemplu, Facebook a apărut din senin cu gândul de a distra oamenii, de a-i apropia, să socializeze mai mult, aşa cum se tot invocă. Ideea de a ne atrage pe toţi într-o GRĂMADĂ uriaşă, pentru a ne controla mai uşor, arată că experimentul are cele mai pozitive rezultate de până acum.

Nimeni nu poate nega faptul că, consumul de internet, nu ne-a invadat vieţile şi că majoritatea oamenilor nu sunt dependenţi de Facebook, bazându-se pe faptul că aici vor găsi recunoaştere, apreciere sau iubire...

Atenţie, într-o lume extrem de perversă şi controlată CINEVA propovăduieşte transparenţa totală făcându-ne să uităm de intimitatea personală.

Potrivit unor rapoarte aflăm că milioane de oameni din toate colţurile lumii, în fiecare dimineaţă, primul lucru pe care îl fac atunci când ajung la birou, este sa analizeze postările prietenilor de pe Facebook, să pună poze cu locaţiile în care se află, unde sunt în vacanţă... să-şi pună practic viaţa pe "masa cuiva", "fără să i se ceară"  Ce rost ar mai avea, o facem singuri? Dependenţa a fost CREATĂ.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acest impuls al consumatorilor de intenet "neprotejat", monopolizează toate modurile noastre de a simţi plăcere şi, adesea, ne transforma în voyeuri sau exhibiţionişti compulsivi pe Facebook si alte reţele de socializare", titrează revista de specialitate Psychologies.

Unii se "dezvăluie" pe Facebook pentru plăcerea de fi lăudaţi, apreciaţi uitând cu desăvârşire că, de fapt, s-au expus unui malaxor care distruge vieţi, cu efect de bumerang. Alţii aleg să îţi etaleze opulenţa din nevoia de a i se confirma că este superior celor care stau în spatele unui calculator amărât şi se simt frustraţi, invidioşi pe cei care-şi pus poze în restaurante de lux, locaţii extravagante, uitând că poate acele persoane au făcut nişte compromisuri pentru a poza acea opulenţă şi, că nimic niciodată nu este ceea ce pare a fi, mai ales pe Facebook. Deci, se amărăsc degeaba.

Cu siguranţă reţelele Facebook, Twitter, Instagram, Pin­terest etc.sunt SERVICIILE care VÂND impresia că-ţi aduci bucurie, satisfacţie, că poţi avea controlul vis-a-vis de ceilalţi, că înşeli privitorul. Nimic mai fals!  Eşti controlat, privit, gestionat, ţintă pentru ochii reţelelelor care te-au prins în capcana lor. Şi chiar dacă îţi închizi conturile, este prea târziu, REŢELELE  au deja totul despre tine dincolo de imagina construită pe internet.

Test: Chestionarul Bergen Facebook Addiction Scale, ne invită să răspundem onest la 6 întrebări:

1. Petreci mult timp reflectând la Facebook sau planifici utilizarea Facebook-ului?

2. Simţi o dorinţă puternica de a folosi Facebook-ul din ce în ce mai des?

3. Foloseşti Facebook-ul pentru a uita de propriile probleme?

4. Ai încercat să reduci utilizarea Facebook-ului, dar fără succes?

5. Devii agitat/ă dacă ţi se interzice folosirea Facebook-ului?

6. Utilizezi atât de mult Facebook-ul, încât are un impact negativ asupra muncii sau studiilor tale? Potrivit cercetătorilor, dacă alegi „des“ sau „foarte des“ de patru ori sau mai mult, suferi de dependenţă faţă de reţelele de socializare şi ca orice boală e greu de tratat....