Editura Evenimentul si Capital

Interimat FĂRĂ SFÂRȘIT la Biblioteca Naţională a României. Managerul este contestat vehement

15-11/claudia-serbanuta-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 486 Vizualizari

Biblioteca Naţională a Românei este condusă, de la 1 august 2014, de Claudia Şerbănuţă, manager interimar, mandatul său fiind prelungit prin patru ordine de ministru succesive.

Claudia Şerbănuţă a fost numită manager interimar în timpul mandatului lui Kelemen Hunor, iar fostul ministru Ionuţ Vulpescu i-a prelungit interimatul.

Potrivit CV-ului, Claudia Şerbănuţă are studii de licenţă în domeniul calculatoarelor la Universitatea Bucureşti, un master în “Library and Information Science” (diplomă echivalată în România în biblioteconomie) şi este doctorand în acelaşi domeniu la University of Illinois at Urbana-Champaign, Champaign – SUA. De asemenea, aceasta a făcut un internship la Holocaust Memorial Museum din Washington, a lucrat în calitate de cercetător la Graduate School of Library and Information Science, University of Illinois, Urbana-Champaign – Statele Unite şi este colaborator al blogului de specialitate pentru bibliotecari Prolibro.

Asociaţia Bibliotecarilor din Biblioteca Naţională consideră însă, că actualul manager nu ar trebui să conducă instituţia, din cauza lipsei experienţei profesionale în domeniu şi a lipsei experienţei manageriale. Asociaţia consideră că “doamna Claudia Şerbănuţă nu numai că nu îndeplineşte condiţiile de înscriere la un concurs de management pentru orice tip de bibliotecă, dar nu se poate înscrie nici măcar la un concurs de angajare pe un post de specialitate – de execuţie, de bibliotecar S II – prima treaptă în evoluţia profesională a unui angajat”, pentru că nu are studii de licenţă în domeniul de activitate al instituţiei, potrivit Alianței pentru o Românie Curată.

Toate aceste nemulțumiri au fost transmise într-un memoriu şi fostului ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu, apoi retrimise noului ministru, Vlad Alexandrescu.

“Asociaţia Bibliotecarilor din Biblioteca Naţională a României îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de situaţia Bibliotecii Naţionale a României, condusă de la 1 august 2014 de un manager interimar numit prin 4 ordine de ministru, pe perioade succesive a câte 120 de zile. Înţelegem faptul că organizarea unui concurs de management este complicată şi de durată, însă situaţia critică a Bibliotecii Naţionale şi a angajaţilor săi, situaţie determinată de managementul interimar defectuos, necesită intervenţia dumneavoastră imediată, prin întreruperea acestui şir de mandate interimare ale doamnei Claudia Şerbănuţă şi numirea unei persoane cu experienţă profesională şi managerială specifice Bibliotecii Naţionale, până la organizarea concursului de management”, se menţionează în memoriu.

“Îmi recunosc lipsa de experienţă managerială, dar recunosc şi că vreau să învăţ”, a declarat aceasta în apărarea sa.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate