Editura Evenimentul si Capital

Vanghelie: „Țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat”

Marian Vanghelie
Autor: | | 76 Comentarii | 6454 Vizualizari

Marian Vanghelie va fi dus, în această seară, în fața magistraților pentru ca aceștia să judece cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pe numele primarului Sectorului 5. Ședința de judecată a început 18:30. Vanghelie a fost dus, joi seara, în arestul Poliției Capitalei, după ce procurorii au efectuat percheziții la locuința acestuia preț de ore întregi.

Primarul Sectorului 5 este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani și trebuie să petreacă 24 de ore în arest, mandatul expirând la ora 23:00, vineri. Alături de el, au mai fost reţinuţi: Mircea Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan, pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

„Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea”

Marian Vanghelie a intrat la procesul în care se judecă arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea”, a spus Vanghelie, în timp ce intra în sala de judecată.

"Chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac"

Potrivit unei interceptări DNA, Vanghelie a încercat să o determine pe unul din martori, Carla Dinu, pe numele căreia avea două vile, să dea la parchet o mărturie favorabilă edilului şi să nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mită primarului n.r.). Primarul s-a lăudat cu relații sale la nivel înalt. Astfel, procurorii DNA arată că Vanghelie făcea presiuni pe martorii din dosar.

Vanghelie: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu... Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: ”Da, domn'e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să... pentru că te sperii... că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o... țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat.

Carla Dinu: Am înțeles!

...

Carla Dinu: N-a venit?

Vanghelie: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la... mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai, să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți... discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu... Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă... vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva.

...

Vanghelie: Nu știu ... încredere în mine.

Carla Dinu: Sunt speriată, nu mai știu.

Vanghelie: Eu îți dau avocat, îți dau aia... mă ocup de tot. ”Eu una dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă.” Ei, cred că, pe bătăliile astea politice, vor să ajungă la mine. Eu, una, eu sunt și în to... am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă m-ai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?

Carla Dinu: Am înțeles!

Vanghelie: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei.

Acuzaţiile DNA

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - prezent, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei. Potrivit unor documente ale anchetatorilor, respectivul om de afaceri este Marin Dumitru.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte.

Reacţia lui Rareş Bogdan

”Ar trebui să fie mai atenți cei care aduc în fața publicului numele președintelui României. Domnul Iohannis e mai presus de aceste jocuri invocate de Vanghelie. Eu nu am vorbit cu Marian Vanghelie astfel de chestiuni și consider că e un gest de teribilism, de fanfaronada din partea lui față de femeia aia cu care discuta. Cine îl cunoaște pe Marian Vanghelie știe că e un tip simpatic, plin de vervă, dar care se hazardează în afirmații doar din dorința de a impresiona auditoriul, afirmații pe care nu le poate proba”.

Reproducem și textul postat de Rareș Bogdan pe Facebook

”Nu am niciun fel de rol în construirea de majorităţi parlamentare, chiar dacă mi-aş dori să cadă Guvernul Ponta mâine, sau în seara asta, dacă s-ar putea! Nu am ascuns lucrul acesta, dar de aici până a mi se atribui vreun rol mie, un biet jurnalist, în construirea de majorităţi parlamentare şi partide e mult prea mult! Oamenii îmi dau roluri mai mari decât am. Chiar mă întrebam când vor încerca să arunce cu rahat înspre mine procurorii lui Ponta din secţia 1 Penală a DNA, a domnului Claudiu Dumitrescu. N-am avut mult de aşteptat!

Pot să înţeleg şi eu pentru cine lucrează procurorul în cazul "Vanghelie"?

Şi mai ales aş vrea să aflu ce legătură am eu ca jurnalist cu constituirea de majorităţi parlamentare! De asemenea, aş mai vrea să aflu cum îşi permite un procuror, fie el şi al DNA, să dea pe surse informaţii dintr-un referat încercând să mă bage pe mine în troaca asta!!

Pot să îl informez pe distinsul procuror, şi pe toţi cei interesaţi, că ULTIMA OARĂ când m-am întâlnit cu persoana la care ei spun că aş fi legatură pentru constituirea majorităţii a fost exact pe data de 22 ianuarie, adică în urmă cu aproape 7 săptămâni!! De atunci nu am vorbit nici măcar la telefon.

Cum pot să ne bage pe mine şi pe omul acela, mult mai important decât mine, în rahatul lor? În nimicnicia lor! În potlogăriile lor!

Este o minciună sfruntată, extrem de uşor de demontat, care încearcă să ridice miza dosarului “Vanghelie” şi să pună presiune pe magistraţi prin introducerea în ecuaţie a unui jurnalist pe val, cu toată modestia subsemnatul, şi a unui politician pe val. O mizerie fără margini!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Rareș Bogdan.

Mai multe puteţi citi în articolul: Rareș Bogdan, despre interceptările DNA din dosarul lui Vanghelie: "Chiar mă întrebam când vor încerca să arunce cu rahat înspre mine procurorii lui Ponta din secţia 1 Penală a DNA"
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate