Editura Evenimentul si Capital

„Integrala creației enesciene pentru pian solo” va fi lansată la București

Enescu 60 continua cu lansarea Integralei creatiei enesciene pentru pian solo
Autor: | | 0 Comentarii | 79 Vizualizari

Recital de pian susținut de Raluca Știrbăț și dublă lansare în seria de evenimente Enescu 60: „Integrala creației enesciene pentru pian solo” și „Capodopere enesciene” de Pascal Bentoiu în germană.

Palatul Cantacuzino, din București, va găzdui joi, 3 decembrie 2015, de la ora 18.00, un dublu eveniment sub genericul Enescu 60: lansarea „Integralei creației enesciene pentru pian solo” (Hänssler Classic, 2015) în interpretarea pianistei Raluca Știrbăț, prilej cu care artista va susține un recital, și lansarea volumului „George Enescu: Meisterwerke” (editura Frank & Timme, Berlin, 2015), ediția în limba germană a lucrării „Capodopere enesciene” de Pascal Bentoiu (traducătoare: Larisa Schippel, Julia Richter, Raluca Știrbăț). Evenimentul este organizat în parteneriat de Muzeul Național „George Enescu“, Österreichisch-Rumänische Gesellschaft, Institutul Cultural Român, Societatea Internațională „George Enescu“ – Viena și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Lucrarea „Capodopere enesciene” de Pascal Bentoiu a fost tradusă și publicată în limba germană cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin TPS – Translation and Publication Support Programme.

Raluca Ştirbăţ a studiat la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, la clasa profesorului Jürg von Vintschger. A fost bursieră a Societăţii „Beethoven“, a fundaţiei „Martha Sobotka-Janaczek“ şi a Clubului Rotary din Viena, a Nippon Foundation din Tokio şi a fundaţiei „Madeleine Blaireville“ din Elveţia. A urmat cursuri de măiestrie cu pianişti de renume, printre care Murray Perahia, Hans Leygraf, Lory Wallfisch, Aquilles Delle-Vigne, Marek Drewnowski. Este laureată a numeroase concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, precum concursul internaţional „Sanremo Classico“ – Italia (Premiul I), „Stefano Marizza“ – Trieste, Italia (Premiul I), „Virtuosi per musica di pianoforte“ – Cehia (Premiul I), marele trofeu Lira de aur al concursului „Ciprian Porumbescu“ – Suceava şi premiul special al Asociaţiei „Jeunesses musicales“. A  înfiinţat în august 2011 la Viena Societatea Internaţională „George Enescu“.

Seria de evenimente Enescu 60 comemorează împlinirea, în acest an, a șase decenii de la moartea marelui compozitor român.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate