Editura Evenimentul si Capital

Întâlnire la Ierusalim între delegația PSD și comunitatea de români

Autor: | | 7 Comentarii | 1039 Vizualizari

Președintele PDS Liviu Dragnea s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români din Israel: membri ai unor organizații neguvernamentale, întreprinzători, asociații, fundații, jurnaliști.

În întâlnirea care a avut loc, aflată pe agenda vizitei PSD în Israel, au fost abordate subiectele legte de dorința de a colabora mai eficient cu autoriățile române, atât cele guvernamentale, cât și parlamentare, găsirea unor soluții pentru îndreptarea erorilor din Acordul româno-israelian  privind forța de muncă, deoarece anumite prevederi au blocat afluxul de muncitori români care muncesc legal și care sunt foarte apreciati în Israel. În anii trecuți veneau 1500 de oameni pe an, în timp ce acum ajung în Israel, la muncă, doar 200 de muncitori, din cauza deficiențelor apărute în Acord. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel. Printre altele acordul prevede că persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Israel trebuie să nu mai fi lucrat anterior în acest stat, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja acolo, cu excepţia fraţilor, să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi şi să nu sufere de anumite boli cronice.

S-a discutat și despre reânființarea unei sucursale  a Agenției Naționale de Turism, pentru că sunt foarte mulți turiști israelieni care vin des în România și, totodată, foarte mulți români care călătoresc în Țara Sfântă și toți aceștia au nevoie de îndrumare specializată.  Unul dintre participanții la întalnire a propus chiar demararea unui program turistic "România balneară", care ar fi foarte bine primit de israelienii care vor să se trateze în stațiunile noastre.

Presedintele PSD i-a asigurat pe cei prezenți că va fi alături de comunitatea evreiască din România, cât și de evreii aflați în diaspora. Și, așa cum a întreprins acțiuni concrete, cum ar fi reconstruirea sinagogilor din România, inclusiv Templul Coral, în timpul mandatului de vicepremier - ministru al Dezvoltării, așa va rămâne și în continuare: un prieten, un partener de dialog, un om de acțiune, care preferă să facă, în loc să vorbească.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate