Editura Evenimentul si Capital

Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele, premiat pentru cele 2.300 de articole de cercetare publicate!

15-10/nipne-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 459 Vizualizari

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" și Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases au fost premiate în cadrul primei ediții Scopus Awards desfășurate în România, la Timișoara!

Câștigătorii au fost selectați pe baza celor mai moderne metode de bibliometrie, din rândul a 84 de instituții din România evaluate. Pentru a identifica câștigătorii pentru „Journal Excellence Award” s-a folosit Source Normalized Impact per Paper (SNIP), iar selecția pentru „Research Excellence Award” s-a bazat pe Field Weighted Citation Impact (FWCI). Elsevier a realizat această analiză folosind datele din cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed.

La aceste premii au mai fost nominalizate: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara, iar dintre jurnalele de specialitate Balkan Journal of Geometry and its Applications și International Journal of Computers, Communication and Control.

„Această primă ediție organizată în România recunoaște rezultatele excelente ale comunității academice și de cercetare din România, în contextul unei creșteri considerabile în acest domeniu, în ultimii 10 ani. Ne dorim, în acest mod, să sprijinim tot mai mult cercetarea în Europa de Est și să participăm la dezvoltarea continuă a cercetării românești în acest context”, a declarat Cătălin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est.

Suntem onorați să primim aceast premiu, în semn de apreciere pentru rezultatele noastre științifice și impactul pozitiv al acestora în industrie și în mediul de afaceri, precum și la nivelul întregii societăți”, a spus Maria Dinescu, Library Director, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei".

Potrivit bazei de date Scopus, în România activează 50.000 de cercetători, care au publicat peste 75.000 de articole științifice în jurnalele de profil.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" din Măgurele a publicat în intervalul 2010 – 2014 peste 2.350 de articole indexate în baza de date Scopus. Cele mai multe articole științifice din România publicate în intervalul 2010 - 2014 au fost publicate în domeniile inginerie (20.000), fizică și astronomie (12.000) și medicină (11.000). Articole mai puține sunt în domenii ca biochimie, genetică și biologie moleculară (6.000), științe sociale (5.000) și mediu (4.000). Analiza a fost făcută în perioada 2010-2015.

Scopus este cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed și include instrumente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea academică.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate