Editura Evenimentul si Capital

Inspectorii ISU s-au CRUCIT când au intrat în BISERICĂ, însă nu la icoane. Siguranţa enoriaşilor a fost lăsată doar la mila lui Dumnezeu

Controale ISU la biserici
Autor: | | 2 Comentarii | 1995 Vizualizari

Unităţile de cult au fost luate la puricat de inspectorii ISU. În urma verificărilor, s-au acordat aproximativ 500 de avertismente la 300 de unităţi de cult.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii (ISU) a efectuat anul acesta controale la 301 unităţi de cult, dintre care 278 de biserici, 17 mănăstiri şi o patriarhie. 

În urma verificărilor, inspectorii au aplicat 497 de avertismente, informează economica.net. Mai mult, din numărul total de lăcaşuri de cult controlate anul acesta, 21 funcţionau fără autorizaţie de securitate de incendiu.

Potrivit ISU, printre neregulile constatate se numără nemarcarea în totalitate a căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, stingătoare de incendii neverificate, reducerea gabaritului unor căi de evacuare din cauza depozitării unor materiale, uşi aferente căilor de evacuare cu deschiderea inversă sensului de deplasare a persoanelor către exterior sau nerespectarea distanţelor de siguranţă dintre spaţiul pentru aprinderea lumânărilor şi materiale combustibile.

Pentru a putea obţine autorizaţia de la ISU, lăcaşurile de cult trebuie să îndeplinească anumite condiţi. amplasarea clădirilor de  cult trebuie realizată independent, la distanţă faţă de clădiri învecinate, trebuie să aibă cel puţin două căi de evacuare a persoanelor. Utilizarea focului deschis (lumânări,  candele,  etc.) în clădirile de cult este admisă numai în condiţiile asigurării măsurilor specifice de prevenire a incendiilor şi, după caz, numai în locurile stabilite şi amenajate corespunzător. De asemenea, clădirile de cult cu capacitatea de 30 de persoane şi mai mult vor avea uşile  de evacuare cu deschiderea în exterior.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate