Editura Evenimentul si Capital

Raportul Inspecției Judiciare în cazul judecătorului Bogdan Arhip, care îi vrea la audieri pe minorii maltratați, arată greșelile magistratului

Autor: | | 3 Comentarii | 924 Vizualizari

Părinții copiilor maltratați în “Grădinița Groazei” din Constanța sunt, pentru prima dată în ultimul an, mulțumiți. Inspecția Judiciară a făcut public raportul întocmit în privința judecătorului Bogdan Alexandru Arhip, reclamat de ei la CSM că insistă să îi audieze pe cei cinci minori abuzați în grădinița Micul Regat de mai multe educatoare, obligându-i să vină la instanță cu mandat de aducere dus la îndeplinire de către jandarmi.

Unul dintre părinți a pus la dispoziția EVZ raportul Inspecției Judiciare, menționând că urmează să se consulte cu avocații  pentru a stabili pașii următori.

În raportul Raportul Inspecției Judiciare  se arată că “la 9 noiembrie 2016, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară privindu-l pe domnul judecător Arhip Bogdan Alexandru de la Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a cu aplicarea art. 991 alin. (2) şi art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată”.

Inspecția Judiciară a reținut astfel că,“în cazul primei abateri, judecătorul a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora”. Bogdan Alexandru Arhip  ar fi  refuzat și “să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea”.

În cazul celei de-a doua abateri, “a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată”. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, „care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.” 

Următorul termen de judecată este stabilit pentru vineri 11 noiembrie, la ultima ședință judecătorul cerând în continuare ca minorii să fie aduși cu mandat dus la îndeplinre de către jandarmi. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al jandarmeriei Constanța, Răzvan Ivan a declarat, pentru EVZ, că mandatele pentru aducerea părinților și minorilor, părți vătămate în proces, la instanță, au sosit astăzi, urmând ca vineri la primele ore să fie puse în aplicare.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate