Editura Evenimentul si Capital

Înscrierile încep de azi! Totul despre admiterea la facultate

Dosarul pe care un candidat îl depune la secretariatul facultății unde vrea să se înscrie trebuie să conțină anumite documente FOTO: DREAMSTIME
Autor: | | 0 Comentarii | 2127 Vizualizari

Pentru a te putea înscrie la cursurile unei instituții de învățământ superior, de stat sau privat, în primul rând, trebuie să fi luat bacalaureatul. Nu contează dacă anul acesta sau în anii trecuți. Pe lângă asta, pentru înscrierea la facultate va trebui să-ți compui un dosar și să achiți o taxă

Admiterea la facultate se face, în România, în două etape: una în iulie și una la începutul lui septembrie. Sesiunea din iulie începe, la unele facultăți, chiar de astăzi, în timp ce la altele, de mâine. Dacă ești proaspăt absolvent de liceu, practic, imediat ce ai aflat că ai luat Bacalaureatul, trebuie să te prezinți la secretariatul școlii ca să primești o adeverință care atestă acest fapt, pe care o vei depune la dosarul de înscriere la facultate. Nu aștepți emiterea diplomei, pentru că aceasta durează și riști să pierzi sesiunea de înscriere și de admitere de luna aceasta. În cazul absolvenților din anii trecuți, aceștia vor trebui să depună la dosar, diploma de bacalaureat, în original. Detaliile exacte ale perioadelor de înscriere și calendarul examenelor pe care va fi nevoie să le susții pentru a intra la facultatea dorită le găsești fie la secretariatul acesteia, fie de pe site-ul instituției de învățământ superior.

A doua șansă, în toamnă

Pentru cei care ratează, din varii motive, perioada de înscriere la facultate de luna aceasta, mai există o șansă, în toamnă. Cea de-a doua perioadă de admitere este programată pentru luna septembrie, înscrierile urmând să înceapă imediat după ce se afișează rezultatele finale de la a doua sesiune de Bacalaureat (programată, conform calendarului Ministerului Educației, pentru 6 septembrie). Pentru a doua sesiune numărul de locuri libere, calendarul și condițiile de înscriere vor fi publicate de facultăți la începutul lunii septembrie.

De ce acte ai nevoie

Cu mici variații, condițiile de înscriere la cam toate facultățile din cele 37 de centre universitare sunt identice. În mare, actele necesare pentru înscriere sunt: 3 fotografii (format 3x4 cm, color, pe hârtie mată); în orginal, diploma de BAC sau adeverința de Bacalaureat emisă de liceul unde candidatul a susținut examenul de (în care se menţionează media generală, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma, emisă de liceul sau colegiul absolvit) și foaia matricolă eliberată de același liceu sau colegiu (tot în original).

Taxa de înscriere este, în medie, de 100 de lei

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X