Editura Evenimentul si Capital

Mai mult de jumătate din gospodăriile românești (54,4%) au acces la rețeaua de Internet acasă, majoritatea (70,9%) dintre acestea concentrându-se în mediul urban.

Mai mult de jumătate dintre gospodăriile din România au accces la rețeaua de Internet acasă, iar peste 70% dintre acestea se concentrează în mediul urban, potrivit datelor furnizate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

Cea mai mare parte din gospodăriile din România (84,7%), folosesc PC-urile pentru accesarea Internetului de acasă, în timp ce calculatoarele portabile (laptop, netbook, tabletă) sunt folosite de către una din 3 gospodării. 

Într-o proporție mult mai mică sunt utilizate alte dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile și smartphonurile (20%). Tipurile de conexiune folosite la accesarea Internetului de acasă sunt în proporție de 88,2% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanță de conexiunile broadband mobile (24,5%) și de conexiunile narrowband (9,1%).

54% din gospodării, conectate la Internet Din totalul gospodăriilor din România, mai mult de jumătate (54,4%) au acces la rețeaua de Internet acasă, majoritatea (70,9%) dintre acestea concentrându-se în mediul urban. În profil teritorial, la nivelul anului 2014, conectarea la Internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea București-Ilfov (76,7%), urmată la mare distanță de regiunile Vest și Nord-Vest (61,3%, respectiv 58,3%), Sud-Est și Centru (51,8%, respectiv 50,2%). La polul opus, cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la Internet, se află în regiunile Sud Muntenia (46,1%), Sud Vest Oltenia (47,1%) și Nord-Est (48,3%). Din punct de vedere al mărimii gospodăriei, se constată o corelație între numărul de persoane din gospodărie și interesul crescut pentru conectare la rețeaua Internet.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

marţi, 23 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

NOU AEROPORT în România

marţi, 23 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

LOVITURĂ de la UNGURI

marţi, 23 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru DATORNICI, au dat LEGE

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate