Editura Evenimentul si Capital

Înregistrări VIDEO şocante cu masacrul din TUNISIA

Presa tunisiana: "Cum se transformă un student de succes, dintr-o familie normală, cu preocupări normale pentru vârstă lui, într-un asasin?"
Autor: | | 0 Comentarii | 1192 Vizualizari

După sângerosul atentat de vineri soladat cu 38 de morţi şi 36 de răniţi, autorităţile din Tunisia au luat măsuri de securitate sporită în staţiunea Sousse, iar hotelurile controlează fiecare persoană care intră în perimetrul lor. Între timp, apar noi imagini şi informaţii despre autorul sângerosului atac. Autorităţile britanice, care au pierdut 30 de cetăţeni în atentat, au declanşat cea mai amplă operaţiune antitero de după atentatele din 7 iulie 2005.

Autorităţile britanice, care au pierdut 30 de cetăţeni în atentat, au declanşat cea mai amplă operaţiune antitero de după atentatele din 7 iulie 2005. Printre victime se află, de asemenea, cetăţeni din Belgia, Germania, Irlanda şi Portugalia. Şase persoane spitalizate în Tunisia în urmă atentatului de vineri se aflau în continuare într-o "stare critică" duminică, la două zile după atacului terorist care s-a soldat cu 38 de morţi într-un hotel, a anunţat conducerea spaniolă a stabilimentului. "Conducerea hotelului este în contact permanent cu spitalele locale pentru a cunoaşte starea răniţilor încă spitalizaţi", a scris, într-un comunicat, Grupul RIU, care administrează RIU Imperial Marhaba Hotel unde a avut loc atacul.

Într-o înregistrare video făcută în timpul atacului, Seifeddine Rezgui poate fi văzut mergând pe plajă, îmbrăcat în negru şi cu armă în mâna, în timp ce în depărtare se aud strigăte. Apoi începe să alerge şi porneşte înspre hotel, moment în care cei care filmează intră în panică.

La acel moment, Rezgui omorâse deschisese deja focul pe plajă şi se îndrepta spre hotelul Marhaba că să-şi continue măcelul. Pare să fie cu totul altă persoană decât în filmuleţul postat de el însuşi pe internet acum cinci ani, în care îşi arată talentul de dansator. "Cum se transformă un student de succes, dintr-o familie normală, cu preocupări normale pentru vârstă lui, într-un asasin?" - se întreabă presă tunisiană.

Lotfi Torkhani, angajat al hotelului: ''Nu ne e frică, dacă am fi avut ceva cu care să-i apărăm, am fi făcut orice să le salvăm viaţă". Turiştii povestesc că angajaţii hotelului au format un scut uman că să-i apere, cerându-le să-i ucidă pe ei mai întâi. Poate de aceea, unii au ales să rămână. Nick Patton Walsh, corespondent CNN: ''E un lucru extraordinar şi o dovadă a spiritului neclintit al turiştilor britanici şi germani de aici, care au decis să-şi continue vacanţă, deşi sunt la câţiva metri de locul unde au murit zeci de oameni şi stau la soare în locuri încă pline de găuri de gloanţe". Turist: ''Nu ne aventurăm prea departe de hotel, fiindcă nu ştim sigur ce s-ar putea întâmplă. Dar cred că suntem în cel mai sigur loc în acest moment''.

O înregistrare video de 11 minute a fost difuzată de presa britanică. Realizat se pare de un angajat al hotelului, filmul surprinde “traseul” parcurs de terorist imediat după masacrarea a 38 de oameni nevinovaţi.  La un moment dat, curajosul cameraman reuşeşete să ajungă la doar câţiva paşi de Rezgui, cu intenţia de a-l dezarma, dar acesta se întoarce brusc şi începe să tragă în direcţia lui

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate