Editura Evenimentul si Capital

Inițiere în IT și afaceri în sate din Buzău, din fonduri europene

Autor: | | 1 Comentarii | 181 Vizualizari

Locuitorii comunelor buzoiene Săhăteni, Vernești, Poșta Cîlnău, Gherăseni, Padina și sat Vintileanca, com. Săhăteni, mici sau viitori întreprinzători au participat la cursuri de formare profesională pentru inițiere în antreprenoriat.

Cursurile au avut loc în cadrul proiectului „Formare profesională pentru un viitor mai bun”-POSDRU/110/5.2/G/89649, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Conform unui studiu, realizat în cadrul Proiectului, mai mult de jumătate dintre repondenți apreciau mediul rural ca fiind neatractiv pentru găsirea unui loc de muncă. Totodată,  doar 2% considerau drept mulţumitor nivelul lor de trai, pentru marea majoritate acesta fiind nemulţumitor.

Antreprenoriatul nu este valabil numai pentru oameni cu bani și/sau relaţii

În cadrul cursurilor de antreprenoriat au fost prezentate  noțiuni despre mediul de afaceri, iniţierea şi derularea unei afaceri, risc, reuşită și etică în afaceri, iniţierea în căutarea unui loc de muncă, precum și noțiuni despre utilizarea internetului în mediul de afaceri. „Dificultățile cel mai des invocate în ceea ce privește deschiderea unei afaceri, au fost cele de ordin financiar, precum lipsa: capitalului sau utilajelor necesare, a unei idei bune/potrivite pentru afaceri, a relațiilor necesare sau a pregătirii profesionale. De aceea, am căutat să modificăm percepțiile individuale ale cursanților și mentalitățile extreme de genul «antreprenoriatul este valabil numai pentru oameni cu bani și/sau relaţii», această abordare fiind o barieră puternică în inițierea unei afaceri”, a precizat Simona Stan. Totodată, 103 persoane din comunele Vintileanca, Săhăteni, Poșta Cîlnău, Vernești si Gherăseni, au beneficiat de un curs de inițiere în IT, care s-a desfăşurat pe 7 module.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate