Ingrid Mocanu: Statele care ne CEARTĂ cel mai tare că BLOCĂM anticorupția au norme juridice FIX CA ALE NOASTRE

Ingrid Mocanu: Statele care ne CEARTĂ cel mai tare că BLOCĂM anticorupția au norme juridice FIX CA ALE NOASTRE

Ingrid Mocanu revine cu noi explicaţii despre raportul Comisiei de la Veneţia şi scoate în evidenţă câteva elemente importante, printre care şi faptul că: un membru - redactor din această Comisie este din Republica Moldova (care cică ne dă lecții de stat de drept și democrație), şi, mai spune fosta şefă a Direcţiei de avizare din Ministerul Justiţiei: Constituția lor este copiată 90% după a noastră, iar textul de la art. 132 intră în rândul textelor copiate.

Ingrid Mocanu explică într-un nou episod legat de Comisia de la Veneția despre "Numirea și revocarea procurorilor de rang înalt", în care spune următoarele:

"Comisia redă corect conținutul și deciziile Curții Constituționale referitoare la revocarea lui Kovesi și la rolul Președintelui României în numire și revocare, la rolul constitutional al ministrului justiției asupra procurorilor și recunoaște că ea, Comisia, nu poate face aprecieri ori critici la adresa deciziilor Curții Constituționale ori la modalitatea în care aceasta interpretează Constituția", a notat Ingrid Mocanu

Până și Comisia, așa părtinitor cum privește lucrurile, recunoaște că revocarea lui Kovesi este constituțională şi (nu așa cum declara ea, discutabilă)

Ne puteți urmări și pe Google News

Dat fiind acest fapt, chipurile, pentru a spori independența procurorilor (asta ne-ar mai lipsi, la cât de scăpați de sub control) ne recomandă să revizuim Constituția, în sensul modificării art. 132 din Constituție, potrivit căruia procurorii sunt ”sub autoritatea ministrului justiției”. Adică până și Comisia, așa părtinitor cum privește lucrurile, recunoaște că revocarea lui Kovesi este constituțională (nu așa cum declara ea, discutabilă) că legile, așa cum sunt scrise azi de ”penali” respectă actuala Constituție și că sunt nefondate criticile haștagiene de neconstituționalitate la adresa modificărilor și a deciziilor CCR.

Cei care ne critică cel mai tare au fix același tip de texte în Constituțiile lor și fix aceleași proceduri de numire revocare a procurorilor șefi ca cele propuse în România

"Ceea ce este de remarcat și recunoaște și Comisia de la Veneția este împrejurarea că cele mai multe state cu democrații consolidate (Germania, Austria, Olanda, Danemarca, etc) au fix același tip de texte în Constituțiile lor și fix aceleași proceduri de numire revocare a procurorilor șefi ca cele propuse în România. Adică fix statele care ne ceartă cel mai tare că ”blocăm” anticorupția au norme juridice ca ale noastre: adică ne ceartă că vrem o anticorupție ca la ele în țară, acest lucru fiind recunoscut de Comisie", mai scrie  Ingrid Mocanu.

Desigur, în opinia preliminară ni se și explică de ce noi suntem mai fraieri și nu merităm o ”justiție ca afară”: la noi cică politicienii luptă cu procurorii pentru că ei, mititeii-anticorupți, le-au făcut dosare de corupți ce sunt ai noștri … Și mai este de remarcat ceva: un membru - redactor din această Comisie este din Republica Moldova (care cică ne dă lecții de stat de drept și democrație), unde Constituția este copiată 90% după a noastră, iar textul de la art. 132 intră în rândul textelor copiate. Oare o fi propus și la el acasă revizuirea?", a vomentat Ingrid Mocanu pe contul personal de Facebook.