INFORMAȚII BOMBĂ: Judecătorii au CONCLUZIONAT că Felix Tătaru a luat 50.000 de la Elena Udrea FĂRĂ ACTE

INFORMAȚII BOMBĂ: Judecătorii au CONCLUZIONAT că Felix Tătaru a luat 50.000 de la Elena Udrea FĂRĂ ACTE

Judecătorii au analizat cazul Gala Bute și sunt de părere că Felix Tătaru, cunoscut om de publicitate, a fost nesincer în fața Înaltei Curți și că și-a însușit 50.000 de euro, fără acte, de la fostul ministru de Turism, Elena Udrea.

Motivarea judecătorilor din dosarul "Gala Bute" arată că publicitarul Felix Tătaru, martor în dosar, a încasat 50.000 de euro, la negru, din partea Elenei Udrea. Banii proveneau din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o recoltau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării, susţine DNA.

 

Cătălin Tolontan a publicat joi, pe site-ul personal tolo.ro, un articol referitor la controversata poveste a Galei Bute, unde nume grele ale politicii sunt implicate. Ziaristul afirmă că instanța din ”Gala Bute” susține că omul de publicitate a încasat pentru campania PD-L București 200.000 de euro, din care doar 150.000 pe acte.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Felix Tătaru este unul dintre cei mai inovativi și mai cunoscuți oameni de publicitate din România, a lucrat pentru multiple campanii electorale și, în ultima vreme, s-a remarcat ca un susținător al Coaliției pentru Familie.

 

Procurorii DNA au susținut că, în 2011, el a încasat 50.000 de euro cash, la negru, din partea Elenei Udrea.

 

Banii proveneau din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o recoltau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării.

 

Tătaru a negat, dar în fața instanței de trei judecători, el a recunoscut că a lucrat pentru PD-L București în 2011, când a fost aleasă șefă Elena Udrea, și că a fost plătit pentru munca lui cu 150.000 de euro, dar totul legal, pe contract.

 

Majoritatea acestor bani s-ar fi dus, potrivit lui Tătaru, la furnizori.

 

Din partea PD-L, contractul e semnat de Elena Udrea, iar din partea agenției de publicitate Map Advertising SRL, de Felix Tătaru.

 

”Am primit doar 150.000 de euro, nu mai mult și numai prin transfer bancar”, depune mărturie patronul agenției GMP la Înalta Curte.

 

Tătaru însuși admite că a sunat-o repetat pe Elena Udrea ca să-i plătească banii, dar el susține că a telefonat numai pentru cei 150.000 de euro consemnați în acte.

 

Și Elena Udrea confirmă discuțiile cu Tătaru despre bani, însă susține la rându-i că se refereau doar la sumele din contracte.

 

Însă Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea și martor în proces l-a contrazis pe Tătaru, susținând că i-a dat 50.000 fără acte, el fiind secretarul personal al fostului ministru, cel care îi achiziționa concediile, petrecerile de la zilele de naștere și care era împins în față în diverse afaceri.

 

În plus față de declarațiile martorilor, instanța remarcă, în timpul audierii publicitarului, nesincronizări în documentele încheiate între agenția lui Felix Tătaru și PD-L București.

 

Șapte inculpați sunt condamnați, dintre care patru cu executare, cea mai mare pedeapsă primind-o Elena Udrea, 6 ani de închisoare.

 

Apoi, după câteva luni, apare motivația Înaltei Curți.

 

Unde e consemnat și episodul de la ultima ședință de judecată.

 

Magistrații conchid, textual, că Felix Tătaru nu a spus adevărul și că acesta a luat, la pungă, cei 50.000 de euro proveniți din șpagă:

 

„Înalta Curte apreciază că declaraţia martorului Tătaru Constantin Felix prin care acesta neagă primirea sumei de 50.000 euro prin intermediul martorului Munteanu Radu este nesinceră, în raport cu declaraţiile acestui martor, ce se coroborează cu declaraţiile inculpaţilor Breazu Liberiu Tudor, Topoliceanu Ana Maria şi Lungu Ştefan, dar şi cu înscrisurile existente la dosar referitoare la contractul nr.23/1 aprilie 2011, toate aceste probe conducând la concluzia că în realitate s-au încasat 200.000 euro, însă au fost întocmite documente justificative doar pentru suma de 150.000 euro”.