Incursiune în viaţa privată a lui Stalin: Document KGB incendiar | VIDEO

Incursiune în viaţa privată a lui Stalin: Document KGB incendiar | VIDEO

Istoricul rus Boris Ilizarov a descoperit cu câţiva ani în urmă un document KGB incendiar.

Documentul relevă că Stalin (pe numele complet Iosif Vissarionovici Stalin, pe numele său adevărat David Visarion Djugaşvili, cel care după moartea lui Vladimir Ilici Lenin, a devenit, în 1922, Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice) era „un monstru depravat”, după cum preciza Daily Mail.

În deplin anonimat

Mai precis, în anii petrecuţi la putere, cel privit drept un model de moralitate pentru întreaga naţiune ar fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, care i-a făcut şi un copil. Potrivit documentului KGB, Stalin a avut o relaţie intimă cu Lidia Perelighina (13 ani), cea care l-a născut pe Aleksandr în 1916, când Stalin era exilat în Siberia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Tătucul”, după cum i se mai spunea lui Stalin, cu 20 de ani mai vârstnic decât Perelighina, fusese arestat de autorităţile ţariste în 1913 şi exilat un an mai târziu pentru "activităţi revoluţionare" în localitatea Kureyka (situată aproape de Cercul Arctic). Aici a cunoscut-o pe orfana Lidia, căreia, după doi ani de convieţuire, îi promitea că o va lua de nevastă. Stalin făcuse promisiunea deoarece relaţia lui cu minora ajunsese cunoscută autorităţilor locale, care l-au ameninţat cu închisoarea. Documentul incriminator a fost redactat de KGB abia la trei ani după moartea dictatorului, în 1956, când succesorul său, Nikita Hruşciov, făcea eforturi de a-l discredita. Totuşi, informaţia nu a fost făcută publică, documentul rămânând în arhive până acum câţiva ani. Aleksandr "Stalin" a luat numele bărbatului cu care mama lui s-a căsătorit (Davidov), s-a înrolat în Armata Roşie, a luptat în cel de-al doilea război mondial şi a decedat în 1987, într-un deplin anonimat.

Istoria se răzbună

Perelighina a murit la doi ani după Stalin. Nu apelase decât o dată la el: când băiatul, student merituos, îşi pierduse bursa, ca fiu de "duşman al poporului". Stalin a intervenit atunci şi l-a ajutat să îşi păstreze bursa. Toată viaţa, Stalin a fost extrem de vigilent în a bloca din faşă orice încercare de cercetare, documentare şi publicare a biografiei sale din tinereţe, care ar fi putut aduce atingere "minunatei" sale biografii oficiale. Dar, după  cum precizează  analiştii  occidentali, istoria se răzbună.