Editura Evenimentul si Capital

Palatele Bisericii Scientologice

Autor: | | 1 Comentarii | 431 Vizualizari

Patrimoniul imobiliar deținut de Biserica Scientologică pe teritoriul Statelor Unite este impresionant. Potrivit unui documentar difuzat de HBO, controversata sectă vizează însă o expansiune internațională.

Impunătoarele clădiri deținute de Biserica Scientologică în Statele Unite sunt situate în inima marilor orașe. Amplasarea centrală și dimensiunile acestora fac parte din elaborata strategie de consolidare a renumelui de organizație religioasă serioasă, influentă, cu posibilități financiare extraordinare.

În plus, Biserica Scientologică vrea să câștige simpatia autorităților și opiniei publice locale, achiziționând adesea clădiri emblematice aflate într-o stare avansată de degradare. Le renovează, le consolidează sperând ca strategia sa de recurtare de noi membri să dea, mai devreme sau mai târziu, roadele scontate. Cu toate eforturile depuse se pare că singurul domeniu în care Biserica Scientologică înregistează un progres real este sectorul imobiliar. 

Potrivit documentarului HBO, secta ar fi achiziționat, între 2006 și 2011, 62 de proprietăți în Statele Unite, în condițiile în care adepții europeni ai lui Ron Hubbard nu stau nici ei cu mâinile în sân. Potrivit unui agent imobiliar al sectei, scientologii ar fi cumpărat aproape 80 de imobile în câteva din cele mai importante orașe ale bătrânului continent (Madrid, Londra, Milano, Berlin etc).

De la înființarea sa în 1955, Biserica Scientologică a investit constant în terenuri și construcții. Uneori și-a îndreptat atenția și spre zonele rurale, ca în cazul „bazei de aur”, un fost orășel de vacanță de 210 hectare, situat în deșert, la est de Los Angeles și folosit în prezent drept centru de pregătire a noilor adepți.  

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate