INCREDIBIL! Stegarul Dac, băgat în 11 firme despre care nu știe nimic

INCREDIBIL! Stegarul Dac, băgat în 11 firme despre care nu știe nimic

Celebrul „revoluționar” Cezar Cătălin Avramuță a luat patru credite de sute de mii de euro

Creditul de 482.000 de franci elvețieni despre care a scris EVZ săptămâna trecută nu este singurul împrumut în valută trecut pe numele invitatului de serviciu al Antena 3, Cezar Cătălin Avramuță, alias Stegarul Dac. În ultimul deceniu, acesta a mai luat alte trei credite de 241.000 de euro, garantate de firme despre care Avramuță spune sincer că nici nu știe că le reprezintă.

Acesta este cunoscut în special din programele Antena3, unde este prezentat ca un adversar al Justiției care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, sau de la protestele publice, unde flutură mereu un imens drapel național.

Cât despre credite, conform datelor de la Romarhiva, Avramuță a mai realizat trei împrumuturi până la cei 482.000 de franci elvețieni. 48.000 de euro, 50.000 de euro și 143.000 de euro a luat acesta între 2004 și 2007. În legătură cu aceste credite, Stegarul Dac a susținut, conform datelor de la Romarhiva, că a returnat debitele cu bani obținuți din afacerile proprii.

FOTO: Stegarul Dac se simte ca acasă la Gâdea în emisiune FOTO: POLITICATA.WORDPRESS.COM

Naționalist cu offshore

Mai exact, trei firme i-au returnat împrumuturile de 241.000 de euro. Este vorba de Romanian Distribution Company, Global Office Distribution și GMN Birotica.

În primele două, acesta face parte din acționariat, iar ultima este controlată de Nicolae Nedelcu, un asociat în alte firme în care apare și numele lui Avramuță.

GLOBAL OFFICE DISTRIBUTION are ca acționar majoritar (98%) un offshore din Delaware, Statele Unite ale Americii. Este vorba de CEE Engineering Corporation. Administratorul acestei societăți este trecut ca fiind chiar Cezar Cătălin Avramuță. Întrebat cum a ajuns să fie reprezentantul unui offshore, naționalistul Stegar Dac a spus: „Nu am auzit niciodată de această firmă, nu știu nimic despre ea, nu știu să o reprezint, oricum nu am auzit despre această firmă din Statele Unite”, ne-a declarat acesta fără nicio notă de glumă.

ROMANIA DISTRIBUTION COMPANY, a doua firmă care i-a plătit împrumuturile, a fost vândută de Stegarul Dac către doi cetățeni turci: Elis Tuncel și Erdogan Oznalcin. Avramuță nu a recunoscut nici aceste nume.

Cât despre offshore- ul din Delaware reprezentat de Avramuță, acesta mai apare și în societatea Reflections Intimates.

Aici, Stegarul Dac a primit o cotă de 50% din firmă de la turcul Oguz Ylmaz, un apropiat, conform procurorilor și judecătorilor, al primarului din Voluntari, Florentin Pandele.

Când nu se urcă pe stâlpi oferă consiliere

Stegarul Dac nu este doar un anarhist care se urcă pe stâlpii de iluminat sau pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii, în timpul rămas între aceste proteste este și un afacerist de seamă. Cel puțin așa reiese din datele de la Registrul Comerțului. Cezar Cătălin Avramuță a fost sau este acționar sau reprezentant în firme ca: Biometric Systems, Frigette România, General Business Office, Global Construct Invest, LD Plutos, Reflections Intimates, Sunsoft Company. Obiectul de activitate diferă de la cel științific, producție alimente, comerț, vânzarea de lenjerie intimă și consiliere în afaceri.

Turcul Oguz Ylmaz a primit o autorizație de 5 milioane

Legăturile dintre turcul Oguz Ylmaz, cel care i-a dat firma Reflections Intimates Avramuță, și primarul Florentin Pandele sunt consemnate într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

FOTO: Florentin Pandele este soțul fostei realizatoare de la Antena 3, Gabriela Vrânceanu Firea

În 2012, Curtea de Apel București îl declara, cu o sentință definitvă, nevinovat pe Florentin Pandele. Cu toate acestea, judecătorii stabileau că Ylmaz Oguz este un apropiat al primarului din Voluntari și din acest motiv nu era nevoie să facă trafic de influență între cei doi.

Autorizația nulă

Pe scurt, acuzațiile procurorilor anticorupție se rezumau la emiterea unei autorizații de construcții ilegale de către Primăria Voluntari pentru Oguz. Tribunalul București și apoi Curtea de Apel au stabilit, însă, că oricum actul emis de Pandele era nul și nu era aplicabil, deci nu s-a constatat un scop al corupției. Turcul Oguz primise autorizație de construire a unui bloc. Cu acest act luat de la Pandele a încheiat contracte de vânzare a aparartamentelor din imobil. Suma obținută era de 5 milioane de euro. Primarul Pandele nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.

Avramuță susține că „nu-l cunosc pe Pandele, nu l-am întâlnit”.