Incredibil. Ce se ÎNTÂMPLĂ dacă înghiţi GUMA de mestecat

Incredibil. Ce se ÎNTÂMPLĂ dacă înghiţi GUMA de mestecat

Cercetătorii dezbat, în general, multe „teme”, unele dintre ele considerate ieşite din comun sau chiar ridicole.

Printre multele teme abordate de către cercetători se numără şi „Ce se întţmplă dacă înghiţi guma de mestecat”.

Potrivit bzi.ro, în 1998, o revistă americană de specialitate aducea în discuţie cele mai grave probleme de sănătate care au fost produse de excesul ingerării de gumă de mestecat.

De la vârsta de doi ani Una dintre relatări se referea la cazul unui copil de 4 ani şi jumătate, care de la vârsta de 2 ani mesteca guma. Până în momentul în care părinţii şi-au dat seama că cel mic înghite guma de mestecat, acesta ajunsese să "mestece" cam 7 pastile pe zi. Acestea i s-au blocat la un moment dat la baza gâtului, iar medicul a fost nevoit să îi cureţe gâtul manual. Potrivit unui articol din Gizmodo, dacă ingerezi guma de mesteca este posibil ca aceasta să fie puţin mai greu de digerat ca celelalte alimente, însă nu exista niciun indiciu care să te facă să crezi că vei dezvolta o problema la nivelul colonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie sa ştii că acidul gastric este atât de puternic, încât dizolva orice fel de materie ajunsă în stomac. Cercetătorii spun că nu trebuie să ne impacientăm atunci când ingerăm o gumă, atât timp cât nu înlocuim mesele principale cu guma de mestecat!