INCREDIBIL. Care sunt podurile din România pe care POŢI CĂDEA ÎN RÂU din cauza gropilor? CNADNR a răspuns cu o “SOLUŢIE TEHNICĂ” demnă de cascadorii râsului

INCREDIBIL. Care sunt podurile din România pe care POŢI CĂDEA ÎN RÂU din cauza gropilor? CNADNR a răspuns cu o “SOLUŢIE TEHNICĂ” demnă de cascadorii râsului

În România anului 2015 există poduri care sunt o adevărată ameninţare pentru viaţa oamenilor ce sunt nevoiţi să le traverseze.

Situaţia tragică a fost semnalată de primarul comunei vâlcene Câineni. Oamenii sunt nevoiți să traverseze podul peste râul Olt pe carosabil, din cauză că trotuarele s-au degradat.

În acest context, CNADNR a montat panouri prin care a interzis circulația pietonilor pe trotuare.

“Este o situație de la tragedie la comedie ceea ce se petrece aici. Singura legătură a celor din Câinenii Mari cu cei din Câinenii Mici sau cu Valea Oltului este podul de pe DN7D, pod auto de traversare a râului Olt. Trotuarele podului s-au degradat în ultimii ani, încât sunt gropi mari prin care efectiv se vede râul și se poate cădea dacă nu ești atent. Primăria a înaintat CNADNR o solicitare pentru remedierea de urgență a situației, fiind vorba de viața oamenilor în joc. Reprezentanții CNADNR au venit, au constatat realitatea și au găsit soluția. Au montat la cele patru capete de trotuar patru panouri pe care scrie "Circulația interzisă pe trotuar". Nu ne-a venit să credem. Am întrebat 'pe unde trec oamenii'? S-a ridicat din umeri. Adică, fie pietonii merg pe carosabil, existând riscul unui accident de circulație, fie traversăm râul cu barca", a precizat primarul din Câineni, Ion Nicolae, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții CNADNR au comunicat că dacă vor avea fonduri, vor face lucrările de reabilitare necesare.

Și la Lădești, pe DN 65 C, există un alt pod unde CNADNR a răspuns “într-un mod original”, conform celor spuse de primarul Ion Lixandru: “Podul din satul Măldărești pe porțiuni ample nu mai are acele balustrăzi de beton, existând oricând pericolul, mai ales acum iarna, ca pietonii să alunece în apele râului Cerna. Am trimis CNADNR rugămintea noastră să ia măsuri. Și au făcut-o, au montat, în golurile dintre balustrăzi, pe ambele părți.... crenguțe de copac.”