Editura Evenimentul si Capital

ÎNCĂ O RECTIFICARE BUGETARĂ: 68 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanță și de 72 de milioane de lei pentru secțiile de primiri-urgențe!

Serviciile de Ambulanță au primit bani în plus și vor putea face angajări
Autor: | | 0 Comentarii | 175 Vizualizari

Ministerul Sănătăţii și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, au obţinut, de la Guvernul, încă o rectificare a bugetului. De data aceasta beneficiar este Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.

Astfel, pentru serviciile de ambulanţă a fost alocată la rectificare suma de 32.472 milioane lei, iar pentru unităţile de primiri urgenţe suma de 52.528 milioane lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

68 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal, servicii și investiții

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de membri ai Comisiei interministeriale pentru suport tehnic au decis să suplimenteze fondurile pentru activitatea de reparaţii şi întreţinere a ambulanţelor din sumele rămase disponibile. În total, incluzând sumele din rectificarea de buget, din fondurile reţinute pentru execuţie prudenţială, etc. au fost repartizate peste 68 milioane lei, care acoperă în totalitate solicitările serviciilor publice de ambulanţă privind cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii şi investiţii, precizează sursa citată.

Vor putea angaja încă 500 de oameni

Totodată, se creează şi posibilitatea suplimentării numărului de personal operativ cu aproximativ 500, în cadrul serviciilor unde există deficit major de personal, reuşindu-se în acest fel asigurarea unei repartizări mult mai echitabile a personalului la nivel naţional.

Supliment și pentru secțiile de primiri-urgențe

În ceea ce priveşte finanţarea structurilor spitaliceşti de primiri urgenţe, rectificarea bugetară a permis alocarea sumei de aproximativ 4 milioane lei pentru preluarea în finanţarea bugetului de stat, începând cu luna octombrie, a unui număr de 10 compartimente de primiri-urgenţe, suplimentar faţă de cele deja finanţate: CPU Spitalul Beiuş – jud. Bihor, CPU Spitalul Municipal Caracal – jud. Olt, CPU Spitalul Municipal Oneşti – jud. Bacău, CPU Spitalul Municipal Mangalia – jud. Constanţa, CPU Spitalul Municipal Dej – jud. Cluj, CPU Spitalul Municipal Lugoj – jud. Timiş, CPU Spitalul Orăşenesc Târgu Carbuneşti – jud. Gorj, CPU Spitalul Municipal Lupeni – jud. Hunedoara, CPU Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc – jud. Harghita şi CPU Spitalul de Recuperare Borşa – jud. Maramureş.

Vor putea angaja 200 de oameni

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate