Editura Evenimentul si Capital

În Rusia. Note de călătorie (1)

Autor: | | 3 Comentarii | 1648 Vizualizari

Sunt un țăran român. Nu sunt nobil și nici nu aspir la așa ceva. Am primit o invitație să merg la Stalingrad. Unde au murit 150.000 de țărani de-ai mei. Am strâns bani. Am luat de la gura copiilor. Am plâns! Și nimeni nu îmi poate lua acest drept, că eu, Bichir Florian, nu mi-am făcut datoria față de Neamul meu.

Scriu sub impresia, sub presiunea unei mari țări. A unui Imperiu. Rusia nu poate fi învinsă. Redau câteva gânduri:

● Am văzut Rusia. Până acum o cunoșteam din cărți. Am plâns la Volgograd/Stalingrad când s-a auzit un zgomot. Țărâna românească era aruncată peste niște cutii unde erau strânse un femur, un craniu..

● Toate oficialitățile m-au rugat să nu le laud, că vor fi date afară. Din acest punct de vedere vreau să-l înjur pe lepra asta de Codrin Munteanu, care în loc să fure ceva din bugetul MApN m-a invitat în Rusia. (Sper să-l dea afara ca să fie agitatorii din MApN muțumiți). Și nu, în ultimul rând, trebuie executat ambasadorul Soare. Nu se poate ca un individ ca acesta să supere Ministerul Afacerilor Externe. Să aibă propuneri, impresii, idei.

● Nu voi iubi niciodată Rusia. Am un doctorat în domeniu.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

● Mă doare, dar nu pot vorbi despre Rusia în termenii pe care o face Depardieu, deşi poate mi-aş fi dorit. Francezii n-au o Basarabie şi Bucovină, n-au sute de mii de români îngropaţi în Siberia, n-au simţit dragostea muscalului şi nici cravaşa sa civilizatoare.

● Cine nu a auzit de Kiseleff, de această şosea care străbate una dintre cele mai frumoase şi mai respectabile zone din Bucureşti? Numele oficial al şoselei este cel de şoseaua General Pavel Dimitrievici Kiseleff şi puţină lume ştie cine a fost acest personaj. Contele Kiseleff (1788-1872) a fost comandantul trupelor ruseşti care au ocupat cele două principate româneşti, dar şi preşedinte al Divanului (1828-1834). Numele său se leagă indiscutabil de „Regulamentul Organic”, în fapt o primă Constituţie a Ţărilor Române. Generalul rus şi-a câştigat recunoştinţa românilor. 

Mulţi s-au grăbit să-l declare mai patriot decât românii. Când Regulamentul a fost gata, a fost convocată o adunare extraordinară de boieri. Preşedintele legal, Mitropolitul, a fost exilat. Karl Marx, în „Însemnări despre români”, aduce o gravă acuzaţie, prezentată şi de alţi istorici: „Toţi (adică şi alţi boieri) muriseră că din întâmplare în aceeaşi săptămâna, înainte de închiderea Obstestei Adunări”. Cu alte cuvinte, asasinate. Şi Marx adaugă: „Chiar în această Adunare, Kiseleff a găsit cu cale să introducă pe furiş un articol pe care nu l-a făcut cunoscut niciunuia dintre subscrişi (un fals în acte publice). Pe ultimul sfert al ultimei pagini s-a adăugat următorul articol, prin care se răpea ţării dreptul de autonomie”.

● Voi scrie despre Rusia în zilele următoatr. Despre mituri, Rusia profundă, și experiența mea.

● Am ajuns, bine sănătos, nu m-au omorât rușii. 

Pagina 1 din 1Loading...

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
23:27 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 22:15 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 22:06 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 15:37 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 13:23 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS

Articole salvate