În lipsa supraveghetoarei, o fetiță a fost împinsă de pe trambulina de cinci metri și a căzut pe ciment | Video

În lipsa supraveghetoarei, o fetiță a fost împinsă de pe trambulina de cinci metri și a căzut pe ciment | Video

O fată de zece ani a ajuns de la cursurile de înot direct în sala de operații, după ce un coleg de curs a împins-o de pe trambulina de cinci metri înălțime a prost-întreținutului Bazin Olimpia, din Sibiu. Sfătuită de avocat, instructoarea care ar fi trebuit să supravegheze micuții refuză să comenteze.

Evenimentul a avut loc miercuri seară și a fost surprins pe camerele de luat vederi instalate în clădirea Bazinului Olimpia, unul din puținele bazine de înot acoperite din România și unul din cele mai prost întreținute. Fata s-a izbit de ciment şi a căzut apoi în apă. Totul în lipsa instructoarei care ar fi trebuit să-i supravegheze pe micuţi. Mai mult, în cabinetul medical de la bazin nu se afla nimeni în momentul accidentului, aşa că fata nu a avut de la cine să primească primul ajutor. Acum, fata se află la spital, în stare gravă.

Părinții nu aveau emoții. Până acum

Fetiţa făcea înot de performanță de doi ani și era înscrisă la Clubul Sportiv Municipal. Părinţii săi nu aveau nicio emoţie în legătură cu orele sale de înot, mai ales că fata se descurca foarte bine, iar la curs mergea şi sora ei mai mică. Când au fost anunţaţi că fata lor este în stare gravă la spital, după un accident la înot, au intrat în stare de şoc. Acum vor să atragă atenţia în ce condiţii se desfăşoară orele de la bazinul Olimpia, aşa încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple. „Eu ştiu că nu au voie să urce acolo, pe trambulină. Au urcat nesupravegheaţi. Am întrebat şi nu ştie nimeni, nimic. Iar bazinul arată în ultimul hal. Table ruginite, nu ştiu cum de nu se taie, trepte lipsă, balustradele... Alea nu sunt pentru copii, sunt pentru adulţi. Normal că orice copil poate să cadă pe sub aia şi nu se iau măsuri. Doamne fereşte, să nu se mai întâmple”, spune Marin Dincă, tatăl micuţei. Părinţii au retras-o de la cursul de înot şi pe sora mai mică a fetei şi spun că nu o vor mai lăsa la bazinul administrat de CSM Sibiu. “În condiţiile de la Olimpia, nu o mai las la înot. Deci în condiţiile de la Olimpia, nu, pentru că oricum au avut probleme. Am înţeles că şi un profesor a alunecat pe scări. Şi, bineînţeles, băile sunt oribile, deci, ca şi condiţii, parcă nu se ocupă nimeni. Este chiar în ultimul hal de dezordine, de mizerie”, spune Loredana Dincă, mama fetei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instructoarea, sfătuită de avocat să tacă

Părinţii copilului spun că fata lor era înscrisă la cursul de înot şi nu la cel de sărituri şi că profesoara i-a lăsat pe copii singuri, nesupravegheaţi, să urce pe trambuline. În joacă, unul dintre colegi a împins-o pe Mădălina. Aceasta a alunecat, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. Profesoara de înot a refuzat să facă orice declaraţii cu privire la eveniment. A recunoscut, însă, că a luat deja legătura cu un avocat, care a sfătuit-o să nu facă niciun fel de comentariu public. Fetiţa a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde a ajuns în stare gravă. “Diagnosticul a fost de politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură col femural drept, triplă fractură de bazin şi fractură de mandibulă”, explică purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cozac.

Vor face ”o anchetă”

Fata de zece ani a fost supusă încă de miercuri mai multor intervenţii chirurgicale. Conducerea clubului de care aparţine bazinul a deschis o anchetă administrativă în acest caz. “Vom cerceta ce s-a petrecut acolo, am deschis o anchetă şi vom vedea cine sunt vinovaţii”, a explicat purtătorul de cuvânt al CSM, Dan Magoş.

Exemplu de delăsare

Bazinul Olimpia din Sibiu, care se află în directa administrare a Clubului Sportiv Municipal, subordonat Ministerului Tineretului şi Sportului, nu este implicat pentru prima dată într-un scandal de acest fel. În urmă cu şase ani, o altă fetiţă de 10 ani s-a înecat la Olimpia. Nici atunci şi nici acum, la bazin nu se afla niciun supraveghetor şi niciun medic de urgenţă. După tragedia de acum șase ani, Primăria municipiului Sibiu a solicitat autorităților centrale să transfere bazinul în administrarea autorităților locale, care se angajau să asigure o finanțare corespunzătoare a complexului. Reprezentanții Ministerului au refuzat, însă, o astfel de ofertă.