Editura Evenimentul si Capital

În LUXUL OPULENT din Dubai, mai rău ca la #Colectiv. SUTE de zgârie-nori ar putea SĂ ARDĂ oricând provocând MII DE VICTIME. EXPERT: ”Nu au fost respectate nici cele mai elementare norme” | GALERIE FOTO

Cel puțin 70% din zgârie-norii din Dubai prezintă risc ridicat de incendiu
Autor: | | 4 Comentarii | 11387 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Infernul de la Address, luxosul hotel de 63 de etaje care s-a făcut scrum în seara de Revelion, nu a fost și nu va rămâne un accident izolat. Alte sute de construcții uriașe din Dubai sunt în pericol să ardă ca niște căpițe de fân, avertizează un expert în prevenirea și stingerea incendiilor.

”Din fericire, incendiul nu a provocat pierderi de vieți omenești. Dar această nenorocire se va produce mai devreme sau mai târziu. Este doar o problemă de timp. Fatalitatea va lovi în cele din urmă aceste structuri cu fațade realizate din materiale combustibile”, avertizează britanicul Phil Barry, expert-consultat în prevenirea și stingerea incendiilor, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu.

Acesta este convins că cel puțin 70% din zgârie-norii din Dubai prezintă un risc ridicat din cauza placării, la exterior, cu matriale ușor inflamabile și care nu au fost ignifugate.

Expertul britanic a mai explicat că inspecțiile și controalele de securitate sunt adesea superficiale și îndoielnice atât fie pentru că sunt conduse de expați cu slabă calificare profesională, fie pentru că proprietarul clădirii are importante conexiuni politice iar autoritățile sunt nevoită să închidă ochii la toate neregulile sesizate.

”Regula de bază este ca, la exterior, orice clădire mai înaltă de 30 de metri să fie construită din materiale ignifuge pentru că nu te mai poți lupta cu focul la înălțimea asta. Nici o scară din pompieri din lumea asta nu poate fi mai înaltă de atât. Un număr covârșitor din clădirile ridicate în Emirate ignoră cu desăvârșire acest aspect”, mai dezvăluie Phil Barry într-un amplu interviu pentru The Telegraph.

Publicația britanică scrie însă că e destul de greu să-i consiliezi pe turiștii care merg la Dubai sau în alte locații de pe teritoriul Emiratelor Arabe care sunt acele hoteluri cu risc ridicat din acest punct de vedere. ”E greu să apreciezi doar privind o clădire”, admite expertul britanic în prevenirea și stingerea incendiilor.

Barry Greenberg, asociat la firma de consultanță Ahmad Bin Hezeem & Associates LLP din Dubai, explică într-o amplă analiză de ce – chiar dacă situația este cum nu se poate mai riscantă - nu mișcă nimeni un deget în fabulos de bogatul Dubai pentru diminuarea riscurilor și armonizarea construcțiilor cu regulile de siguranță în vigoare.

Patronii, proprietarii etc ar trebui să scoată milioane și milioane de dolari din buzunare pentru rezolvarea acestor probleme și, bineînețeles, nu sunt dispuși s-o facă, conchide Greenberg.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate