Editura Evenimentul si Capital

Impozitarea persoanelor fizice: ANAF a aprobat noile formulare

Regimul fiscal aplicabil persoanelor nerezidente și persoanelor fizice care fac parte dintr-o asociere/entitate transparentă fiscal fără personalitate juridică.
Autor: | | 0 Comentarii | 2184 Vizualizari

Modificările aduse Codului Fiscal privind impozitarea persoanelor fizice au impus adaptarea formularelor utilizate privind declararea impozitelor și taxelor

Fiscul a decis modificări atât în ceea ce privește modelul și conținutul formularelor, cât și a instrucțiunilor de completare a acestora. Modificările legislative intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016 și vizează, în principal, aspecte referitoare la regimul fiscal aplicabil persoanelor nerezidente și persoanelor fizice care fac parte dintr-o asociere/entitate transparentă fiscal fără personalitate juridică.

Modificări în Codul Fiscal

Totodată, ca urmare a modificării unor indicatori prevăzuți de Codul Fiscal, se modifică și regimul fiscal aplicabil microîntreprinderilor. Una din modificările aduse Codului Fiscal crește plafonul până la care o persoană juridică se va putea înscrie ca microîntreprindere, de la 65.000 de euro la 100.000 de euro. Totodată, sunt eliminate și o serie de obligații fiscale, cum ar fi impozitul la țițeiul din producția internă, accizele aferente produselor care se regăsesc la capitolul „Alte produse accizabile” și impozitul reținut la sursă pe anumite tipuri de venituri realizate de persoanele fizice. De asemenea, prin Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, au fost prevăzute situațiile în care, declarațiile pot fi depuse sau pot fi corectate după anularea rezervei verificării ulterioare, precum și obligația contribuabililor de a menționa în aceste situații, temeiul legal pentru depunerea ori corectarea bazei de impozitare și/sau a creanței fiscale aferente. În plus, se propune aprobarea modelului și conținutului unor formulare utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor și pentru corectarea declarației fiscale: 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat” și 710 „Declarație rectificativă”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate