Important: Muncitorii străini spun ADIO Regatului Unit

Important: Muncitorii străini spun ADIO Regatului Unit

Muncitorii străini o iau la fugă după Brexit, acestea sunt semnalele. Aproape 50% din personalul străin cu înaltă calificare se gândeşte să părăsească Regatul în următorii 5 ani. Ţările unde ar dori să se mute sunt SUA şi Australia

Acel ''adio'' al Marii Britanii spus Europei ar putea costa foarte scump piaţa internă a muncii. O spune un studiu recent al societăţii de consultanţă Deloite (''Power up-The Uk workplace'') care a interogat mii de angajaţi străini care trăiesc şi lucrează de ani de zile pe insulă. pentru a afla cum vor reacţiona după Brexit. Un procent mare, nu mai puţin de 47% din această categorie, cu înaltă calificare, de provenienţă europeană (aici intră şi foarte mulţi români), au declarat că vor spune adio Regatului în următorii 5 ani. 15% dintre aceştia au spus că vor părăsi Marea Britanie în utmătoarele 12 luni.

Şi printre angajaţii din categoria mai puţin calificată, intenţia de a-şi căuta o altă ocupaţie într-o ţară care oferă mai multă stabilitate este mare. Circa 27% din cei interogaţi au spus că ipoteza de a părăsi Marea Britanie în următorii 5 ani este mai mult ca sigură. Tendinţa este asemănătoare şi printre muncitorii din afara UE.

Garanţiile Theresei May n-au folosit mai deloc când i-a asigurat pe cei 3,2 milioane de muncitori străini aflaţi pe insulă de tratamente asemănătoare cu ale britanicilor, dar a venit şi cu excepţia permanenţei de 5 ani pentru a beneficia de toate drepturile legale. Potrivit studiului, Marea Britanie va trebui să se pregătească de un deficit de personal în următorii ani. Vor lipsi mai ales persoanele înalt calificate care au o mai mare posibilitate de mişcare şi care-şi vor schimba mai uşor locul de muncă. Care sunt destinaţiile muncitorilor în fugă după Brexit? Cea mai mare parte dintre ei spun că vor să se întoarcă să muncească în propria ţară, dar dintre europeni 11% ar alege SUA şi 10% ar alege Australia.

Ne puteți urmări și pe Google News