Ficţiune? NU va mai fi nevoie de tastatură, telefon: Implanturile din creierul uman ne vor conecta DIRECT la computere

Ficţiune? NU va mai fi nevoie de tastatură, telefon: Implanturile din creierul uman ne vor conecta DIRECT la computere

Guvernul American doreşte să investească sume importante în dezvoltarea de implanturi cerebrale. Nici domeniul privat nu se lasă mai prejos. Elon Musk investește în dezvoltarea unei interfețe care sa conecteze creierul uman la computere indiferent unde s-ar afla.

Elon Musk privește chiar mai departe. După ce a fondat Tesla și a lansat proiecte futuriste pentru călătorii în spațiu, acum doreşte şi mai mult: să conecteze oamenii direct computerele, potrivit unei surse interne, citate de Wall Street Journal.

Vrei să navighezi pe Internet, să dai un telefon sau să trimiţi un mesaj text folosind doar creierul ? Să ”descărcaţi ” conţinutul unei cărti de 500 de pagini în memoria dumneavoastră în mai puţin de o secunda?  Doriţi să puteţi accesa instantaneu baza de cunoştinte colectivă a umanităţii, de oriunde te-ai afla? La toate acestea se gândesc cele mai puternice firme de înalta tehnologie din lume, şi  cred că sunt realizabile pana în anul 2020.

De exemplu compania Neuralink va efectua cercetări în domeniul neurologiei, iar inventatorul spune că vrea să ajute creierul uman să dobândească capacități crescute, în condițiile în care în viitor ființa umană va fi depăşită de roboţi mult mai inteligenţi. Sistemul va fi unul simplu, mici implanturi vor ajuta creierul să-şi încarce sau să descarce informaţii către diverse computere, ceva ce am mai văzut doar în filme.  Prin aceste implanturi ar putea fi tratate boli precum epilepsia sau depresia, mai spun specialiştii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici Google nu se lasă mai prejos:  "In cele din urmă vrea să vă intre în creier. „Cand te gandesti la ceva şi nu ştii prea multe despre subiect, vei primi automat informaţii despre acesta” a spus Larry Page. “În cele din urmă veţi avea un implant, care, dacă te gândeşti la un lucru, iţi va spune doar răspunsul.”

New York Times: "În curând, am putea interacţiona cu smartphone-urile şi computerele noastre pur şi simplu prin utilizarea minţiile noastre. În câţiva ani, am putea aprinde luminile de acasa doar gândindu-ne la asta, sau să trimitem un e-mail de pe smartphone fără să scoatem măcar dispozitivul din buzunarul nostru. Într-un viitor mai îndepartat, robotul care te va asista va apărea lângă tine, cu un pahar de limonadă, pur si simplu pentru ca stie ca iţi este sete".

Cercetatorii de la Emerging Technology Lab Samsung testează tablete care pot fi controlate de creier, folosind o cască care seamană cu o căciulă de schi împânzită cu electrozi de monitorizare, notează revista de ştiinţă şi tehnologie a Institutului Tehnologic din Massachusetts, MIT Technology Review.

Tehnologia, adesea numită interfaţă creier-calculator, a fost concepută pentru a permite persoanelor cu paralizii şi alte dizabilităţi să interactioneze cu calculatoarele sau să controleze brate robotizate, toate doar prin simplul gând la astfel de acţiuni. Nu peste mult timp, aceste tehnologii ar putea fi de asemenea, produse electronice de consum, notează ortodoxinfo.ro

Computer World UK :Până în anul 2020, nu vom mai avea nevoie de tastatura şi mouse pentru a controla computerul, spun cercetatorii Intel. În schimb, utilizatorii vor deschide documente şi vor naviga pe web folosind nimic mai mult decât undele lor cerebrale.  Oamenii de ştiinţă de la laboratorul de cercetare Intel din Pittsburgh lucrează la găsirea modurilor de a citi şi de a exploata undele creierului uman, astfel încat acestea să poată fi utilizate pentru a opera computere, televizoare şi telefoane mobile. Undele cerebrale ar putea fi exploatate de senzori Intel implantate în creierele oamenilor.

Oamenii de ştiinta spun ca acest plan nu este o scenă dintr-un film science-fiction, Big Brother nu îţi va implanta cipuri în creier impotriva voinţei tale. Cercetatorii asteaptă ca consumatorii să îşi dorească libertatea pe care o vor avea, cu ajutorul implantului.