Editura Evenimentul si Capital

Semenescu şi-a construit un imperiu de MILIOANE. Cum a plimbat fosta conducere de la Apa Nova bani către politicieni şi membri ai administraţiei locale | DEZVĂLUIRI EVZ

Strada Gabriela Szabo găzduiește o mare parte din imperiul de firme al lui Semenescu
Autor: | | 14 Comentarii | 9120 Vizualizari

Firmele controlate de Ovidiu-Traian Semenescu, anchetat de DNA pentru că a dat mită consilierilor locali ca să se scumpească apa în București, își au sediul în două clădiri din Capitală. Printre partenerii săi se regăsesc inclusiv politicieni francezi.

Strada Gabriela Szabo din Capitală este deținută aproape în totalitate de Ovidiu- Traian Semenescu, cel care, conform procurorilor DNA, a dat mită consilierilor locali pentru a majora nejustificat prețul apei reci.

Ancheta procurorilor DNA a continuat și ieri, când au fost aduși la audieri, în calitate de martori, patru directori francezi din cadrul Apa Nova. Reamintim că Semenescu este considerat cel care dirija afacerile multinaționalei. În dosar mai sunt implicați și Costin Berevoianu (fost consilier personal al lui Sorin Oprescu) și Vlad Moisescu (fost trezorier PNL). Toți trei sunt cercetați în libertate, fiind puși sub control judiciar.


FOTO:  Ovidiu-Traian SemenescuCuiburile lui Semenescu

Pe strada Gabriela Szabo din cartierul Militari, afaceristul deține, direct sau prin intermediul apropiaților, o grădiniță și o școală privată, club de tenis, club de fitness și Spa, bazin de înot acoperit, complex sportiv, restaurant și hotel. Aici, la numărul 16, este și primul cuib al afacerilor lui Semenescu, la această adresă fiind înregistrată o mare parte dintre firmele controlate de acesta.

Cel de-al doilea cuib, este la 11 minute distanță de mers cu mașina, pe Aleea Țibleș. La cele două adrese, Semenescu și-a ridicat un imperiu prin care a plimbat milioane de lei.

Pariurile pierdute

Cel care „controla” Apa Nova a investit și în pariuri sportive, mai exact fiind vorba de cele hipice, prin firma Unic Pariuri Sportive Hipice.

Administrator și acționar, alături de Semenescu, a fost Simona Rimondi, angajată la Apa Nova și Marian Șotae. Acesta este fostul vice al Tofan Grup, c o m p a n i e înființată cu Gelu Tofan. Srl-ul nu a avut activitate, dar a fost acționar în Hypobet International, care a făcut investiții de 22,5 milioane de lei și a obținut venituri de două, între 2009 și 2013. În urmă cu doi ani a fost dizolvată.

„Nu am auzit de această agenție, oricum e ciudată investiția din moment ce noi nu mai avem hipodrom și curse pe care se poate paria”, ne-a spus un expert în pariuri.

Marian Șotae se jură că i-a fost asociat doar cu numele

Pe Marian Șotae, președintele Clubului sportiv 2000 - la al cărui website ajungi prin redirecționare de la www.princessbeautycenter. ro, adresă de web ce figura a firmei Environment&Sport Development SRL -, l-am găsit după un număr de telefon ce figurează, pe RISCO, ca punct de contact pentru firma Unic Pariuri Hipice Sportive SRL (înființată în 2007), ce a avut sediul declarat tot pe strada Gabriela Szabo nr. 16.

Declarațiile lui Marian Șotae sunt de-a dreptul stupefiante. Acesta a dezvăluit pentru Evenimentul zilei că a fost „asociat doar cu numele” cu Ovidiu Semenescu „în vreo două-trei firme”, dar se jură că Semenescu nu are nicio legătură cu Club sportiv 2000, la care a „muncit cinstit de 15 ani”.


FOTO: Strada pe care se află Club sportiv 2000A cedat acțiunile soției lui Semenescu

„Semenescu m-a rugat să-i fac sediul la mine, pentru firma Environment&Sport Development, la care am fost asociați jumătate-jumătate. Dar am fost asociați doar cu numele. În 2009, Semenescu m-a rugat să-i cedez acțiunile pe care le dețineam către soția lui. Pe degeaba, prietenește, fără să iau nici un ban”, ne-a declarat Marian Șotae. Deși spune că erau prie teni, că s-au cunoscut când a venit în țară Ovidiu Semenescu, Marian Șotae afirmă că a aflat de la televizor de scandalul Apa Nova, cu care afaceristul spune că nu are absolut nici o legătură. „Nu am nici o legătură cu cazul Apa Nova. Noi am fost asociați doar cu numele, nu cunosc pe nimeni de la Apa Nova”, ne-a declarat Marian Șotae. Peste jumătate de oră avea să se răzgândească.

Afacerile și partenerii

Deși nu a fost cunoscut foarte mult publicului, Semenescu a avut sau încă are următoarele afaceri:

● RESTAURANTE: Le fin Palais Royal, Royal Gourmet și Ryan Iris Pub.

● IMOBILIARE: Corbeanca Residence, Castelaras Imobiliare;

● TURISM: Eurodin Travel and Events;

● INVESTIȚII IMOBILIARE: SIS Finance Consulting;

● PARIURI: Unic Pariuri Sportive Hipice, Hypobet International;

● ACTIVITĂȚI SPORTIVE: Environment&Sport Development;

● MEDIA: Money.ro TV (a asigurat finanțarea în 2013);

● PUBLICITATE: Euromedia (acționar minoritar); PARTENERI

● Simona Rimondi, angajat Apa Nova;

● Marian Șotae, vicepreședinte Tofan Grup;

● Nicolae Stoica, administrator în zeci de firme din întreaga țară;

● Antoine Denis Torres - acționar în compania de pariuri Expresso Star Bar.

Al doilea cuib unde erau înregistrate fi rmele implicate

Cea mai importantă societate din imperiul lui Semenescu este Polymarket Management. Aceasta își are sediul pe Aleea Țibleș, Sectorul 6. Aici se află cel de-al doilea cuib unde sunt înregistrate firmele prin care erau transferați bani de la Apa Nova cu destinație politicieni și membri ai administrației locale. Mai precizăm că, din primele probe culese de anchetatori, reiese că peste 23,5 milioane de lei au ieșt din compania de apă spre firmele controlate de Semenescu.


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate