Editura Evenimentul si Capital

IMIGRAȚIE și MANIPULARE: Cum a FALSIFICAT presa din Germania realitatea ca să-i facă pe plac lui Merkel

Autor: | | 6 Comentarii | 2836 Vizualizari

În timpul crizei imigranților din 2015 și 2016, publicațiile germane au dus o campanie grosolană de dezinformare și propagandă.

Un articol incendiar al lui Giampaolo Rossi în Il Giornale.

Mincinoșii din redacții

Acesta este un act de acuzație fără precedent la adresa presei germane: în plină criză a imigrației, între 2015 și 2016, principalele ziare din Germania au falsificat în mod deliberat realitatea, publicând o informație unilaterală și golită de orice privire critică la adresa fenomenului, îmbrățișând exclusiv punctul de vedere al Angelei Merkel, al guvernului ei și al elitelor politice și economice care doreau să impună opiniei publice „cultura primirii fără discriminare”.

Acuzația nu vine de din partea obșnuiților polemiști reacționari, a bloggerilor fără scrupule sau a xenofobilor care servesc drept pretext pentru a împiedica orice opoziție la adresa delirului multiculturalismului ideologic.

Nu. Acuzația vine de această dată din partea unui studiu al Fundației Otto Brenner, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Leipzig și de la Haburg Media School, cercetare coordonată de către profesorul Michael Haller. Titlul acesteia: „Criza refugiaților în presă”. Este studiul cel mai complet și mai elaborat metodologic realizat pe această temă.

Un studiu răvășitor

Autorii cercetării au studiat peste 30.000 de articole din principalele ziare naționale și regionale germane, între 2015 și 2016. Peste 200 de pagini de cifre și de statistici detaliate despre articolele din ziarele Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Welt, Bild, ca și despre 85 de publicații online și regionale.

Concluzia este devastatoare: în timp ce Merkel impunea „politica porților deschise”, nici un editorial, nici un articol privind tema imigrației „nu a vorbit despre preocupările, temerile și nici de opoziția unei părți tot mai mari a populației”.

Cu alte cuvinte, ca și cum pentru ziarele germane o parte (probabil majoritară) a opiniei publice nici măcar nu a existat. Iar în rarele ocazii în care acești jurnaliști au încercat să vorbească despre această parte a Germaniei, preocupată de imigrație, au făcut-o „cu o atitudine profesorală”, atunci când nu a fost de-a dreptul „disprețuitoare”.

Ziariștii nu au știut (sau nu a vrut) să facă distincție între pozițiile cu adevărat xenofobe și rasiste ale unei minorități și preocupările legitime și realiste ale unei părți importante a societății germane față cu invazia a peste un milion de imigranți, invazie dorită de doamna Merkel.

Iar acest sentiment de teamă și insecuritate a fost transformat în rasism și intoleranță, când nu de-a dreptul în retard cultural. Pe scurt, obișnuitul și stupidul snobism al menestrelilor elitei europene.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate