Editura Evenimentul si Capital

IMBECILITATEA Corectitudinii Politice: Associated Press INTERZICE utilizarea unor cuvinte precum „Teroriști”, „Islamiști” sau chiar „Imigranți”

Fox News a tratat pe larg subiectul cenzurii de la AP
Autor: | | 1 Comentarii | 973 Vizualizari

Cunoscuta agenție de presă americană împinge cenzura Corectitudinii Politice până acolo încât interzice jurnaliștilor săi cuvinte uzuale.

Deși ar trebui să se limiteze la directive pentru jurnaliști în domenii precum punctuația, când sunt folosite literele majuscule și alte asemenea, Ghidul (Stylebook) AP pe anul 2017 interzice folosirea unor cuvinte considerate incorecte politic, dezvăluie Rachel Alexander în The Hill.

Alexander explică faptul că atunci când un ziarist predă un articol la o redacție importantă, redactorii modifică pur și simplu cuvintele ofensatoare: „Un autor care propune un articol ce ia atitudine împotriva avortului se va trezi cu cuvintele ‘pro-viață’ schimbate în ‘anti-avort’ așa cum indică manualul AP.”

Cuvinte precum „teroriști” sau „islamiști” sunt și ele cenzurate și înlocuite cu „militanți, lupi singuratici sau atacatori izolați”.

„Imigranții” sau „refugiații” sunt și ei rebotezați „persoane care luptă să intre în Europa”.

Nici „imigrant ilegal” sau „imigrant fără acte” nu mai sunt acceptate. „Ilegali” și „străini” erau deja interzise de mai mulți ani.

De asemenea, Ghidul AP recomandă jurnaliștilor să folosească în legătură cu armele un limbaj confuz, care să creeze o impresie proastă. Astfel, puștile semiautomate vor trebui numite „arme de asalt”.

Associated Press îi mai încurajează pe ziariști să folosească termenul „extremist de dreapta” („ultra-rightist”) pentru „individul care subscrie la interpretări rigide ale doctrinei conservatoare sau la forme de fascism care demonstrează viziuni autoritare, adesea militare.”

Însă Rachel Alexander punctează: „Problema este că ziariștii folosesc în mod obișnuit acest termen, ca și „dreapta”, pentru a-i descrie deopotrivă pe americanii conservatori cât și pe extremiști.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate