Imagini spectaculoase cu locurile unde se unesc cursurile unor fluvii | GALERIE FOTO

Imagini spectaculoase cu locurile unde se unesc cursurile unor fluvii | GALERIE FOTO

Confluența unor râuri poate părea ceva banal, însă, în anumite cazuri, acest lucru se întâmplă fără ca apele celor două cursuri să se amestece, rezultând o combinație spectaculoasă de culori.

Combinația spectaculoasă de culori, ce indică apele fiecărui curs de apă, apare atunci când fluviile transportă materiale sedimentare diferite, când sunt poluate sau dacă au o vegetație subacvatică diferită.

Portalul everystry.com a publicat o selecție de imagini spectaculoase surprinse la confluența unora dintre cele mai mari cursuri de apă din întreaga lume.

În provincia British Columbia, din Canada, apele limpezi și repezi ale râului Thompson se varsă în râul Fraser, cel mai lung râu din Canada, ale cărui ape sunt pline de sedimente.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Utah, SUA, fluviul Colorado se întâlnește cu apele roșiatice, pline de nămol ale râului Verde.

Localitatea Devprayag, din India, este locul unde râurile Alaknanda și Bhagirathi, cele mai importante cursuri de apă din nordul țării, se unesc.

În Brazilia, lângă Manaus, apele nisipoase ale râului Solimoes (așa cum este cunoscut în Brazilia cursul superior al fluviului Amazon) se întâlnesc cu cele ale Râului Negru, ale cărui ape au o culoare închisă, de unde și numele atribuit de localnici.

Culoarea maronie a apelor fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia, este cauzată de gradul ridicat de poluare, în timp ce afluentul său, Jialing, cu care se unește în orașul Chongqing, găzduiește numeroase specii de peștii.

Localitatea germană Koblenz este locul unde râul Mosel se varsă în fluviul Rhin. Iar în Croația, în apropiere de Osiejek, Dunărea primește apele râului Drava, mai deschise la culoare.

În orașul german Passau trei cursuri de apă se unesc, fiecare având o culoare distinctivă. Astfel, râul Ilz, ale cărui ape repezi de munte au o culoare mai deschisă, se întâlnește cu râul Inn și fluviul Dunărea.

Lângă Geneva, Elveția, apele pline de nămol și sedimente ale râului Arve, provenite din ghețarii de pe Valea Chamonix, se varsă în apele mai deschise la culoare ale fluviului Rhone.

Deși tehnic nu e vorba despre o confluență, Golful Alaska este și el, uneori, scena unor combinații spectaculoase de culori, atunci când se întâlnesc doi curenți diferiți.