IMAGINI ȘOCANTE DIN INFERNUL ALB. Zece jandarmi S-AU TÂRÂT ÎN GENUNCHI prin VISCOL ȘI ZĂPADĂ pentru a duce alimente SINISTRAȚILOR

IMAGINI ȘOCANTE DIN INFERNUL ALB. Zece jandarmi S-AU TÂRÂT ÎN GENUNCHI prin VISCOL ȘI ZĂPADĂ pentru a duce alimente SINISTRAȚILOR

Acțiune extrem de dificilă a jandarmilor buzoieni. Pentru a distribui alimente la nouă persoane, asistate social, localitatea Verguleasa, care erau izolate, zece jandarmi au mers pe jos, prin câmp, aproximativ patru kilometri, în condiții meteorologice foarte dificile. Imaginile surprinse din timpul acestei intervenții arată cum subofițerii au mers, aproape în genunchi, timp de o oră și jumătate cu viscolul în față și în zăpada până la brâu. Astăzi, alți jandarmi se duceau, pe jos, în satul Movila Oii, pentru a duce alimente unor sisnistrați imobilizați la pat. O situație aparte a fost și în județul Călărași, unde patru femei însărcinate au fost scoase cu greu dintre nămeți pentru a ajunge să nască la spital.

Misiunea dificilă a avut loc aseară. Cei zece jandarmi și-au luat ranițele în spate, au pus în ele alimente, apă și alte alimente și au luat-o, la pas, pe câmp. Au mers circa o oră și jumătate, cu viscolul în față și zăpadă până la brâu. Astăzi, un alt grup de jandarmi se deplasa către satul Movila Oii, din comuna Cilibia. „Utijajele nu au putut înainta decât până la o distanță de patru kilometri de sat. Acum mergem la niște persoane imobilizate să le ducem alimente”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, locotenentul Adrian Cristian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.

Intervenții extrem de dificile au avut loc, în cursul zilei de ieri, în județele Buzău, Ialomița, Călărași și Brăila.

BUZĂU

Ne puteți urmări și pe Google News

POMPIERII ȘI POLIȚIȘTII AU INTERVENIT PENTRU SALVAREA A OPT BOLNAVI CU URGENȚE MEDICALE

În cursul zilei de miercuri, pompierii au intervenit în localităţile Gălbinaşi și Ruşeţu pentru salvarea şi transportarea către unităţi medicale specializate, a patru persoane ce necesitau asistenţă medicală de urgenţă. În această misiune, salvatorii au utilizat o autospecială pentru transport victime multiple aparţinând ISU Cluj, aceasta fiind dislocată în judeţul Buzău pentru a sprijini acţiunile de salvare şi asistenţă medicală.

De asemenea, în după-amiaza zilei de miercuri, angajaţii Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat, cu ajutorul unui antemergător, au reuşit preluarea a doi pacienţi din localităţile Ziduri, respectiv Heliade Rădulescu şi transportarea acestora către unităţi medicale specializate.

În aceeași seară, pompierii au intervenit cu ajutorul unei autoşenilate pentru salvarea unui bărbat din localitatea Găgeni la care nu a putut ajunge ambulanţa. Intervenţia a vizat transportarea către cel mai apropiat punct din care să fie preluat de către un echipaj medical. Totodată, pompieri din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit, cu sprijinul unei autoșenilate, pentru transportul a două urgențe medicale din localitatea Săhăteni către cel mai apropiat punct din care pot fi preluate de către un echipaj medical.

Tot în cursul zilei de miercuri, un echipaj de poliție a preluat din localitatea Costeși o femeie în vârstă de 50 de ani ce necesita asistenţă medicală de urgenţă, transportând-o la o unitate spitalicească din municipiul Buzău.

IALOMIŢA

ZECE PERSOANE BLOCATE ÎN TRAFIC, SALVATE

Pompieri ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în după-amiaza zilei de miercuri, pentru salvarea a 10 persoane aflate într-un microbuz şi trei autoturisme blocate în apropierea comunei Borcea. Toţi pasagerii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul subunităţii de pompieri, ulterior fiind asigurată, cu sprijinul autorităţilor locale, cazarea acestora în sediul grădiniţei din localitate.

COPIL TRASPORTAT LA SPITAL În cursul zilei de miercuri, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în localitatea Bărbulești, pentru a prelua un băiat de 13 ani, cu plagă tăiată la nivelul membrului inferior stâng, rezultată în urma rănirii cu toporul. Intervenţia a fost îngreunată de vântul extrem de puternic şi de vizibilitatea foarte scăzută, fapt pentru care, autospeciala SMURD a fost precedată de un utilaj de deszăpezire. Copilul a fost preluat şi transportat în deplină siguranţă la Spitalul din Urziceni.

BRĂILA

Miercuri, peste 40 de jandarmi brăileni au intervenit în sprijinul populaţiei, în acţiuni de deszăpezire, în comuna Romanu şi în localităţile limitrofe. Jandarmii au rămas peste noapte în aceste localităţi pentru a continua, astăzi, acţiunile de deszăpezire.

FILTRE PENTRU DRUMURILE BLOCATE În cursul zilei de miercuri, pe raza judeţului au acţionat, pe fiecare schimb, în medie, 80 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi de Ordine Publică, de la structurile şi subunităţile inspectoratului, folosind pentru misiunile specifice 40 de autospeciale. De asemenea, pe drumurile naţionale şi judeţene au fost constituite 15 filtre permanente, în care se acţionează în cooperare cu efectivele Jandarmeriei Române.

Începând de joi, numărul efectivelor de jandarmi urmează să fie suplimentat, în sprijinul celor aflaţi deja în teren urmând a veni 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău. CĂLĂRAŞI

PATRU FEMEI ÎNSĂRCINATE SCOASE DIN LOCALITĂȚILE IZOLATE Miercuri seara, salvatorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă transportă, cu ajutorul unui autocamion de intervenție, două femei însărcinate din localitățile Vasilați și Gălbinași către unități medicale specializate din oraşul Oltenița. Întrucât condiţiile meteorologice erau extrem de severe, intervenţia a fost sprijinită de un utilaj de deszăpezire. Cu ajutorul camionului au fost salvate şi alte persoane, acestea fiind debarcate în localitățile de domiciliu sau de destinație.

Totodată, în cursul după-amiezii de miercuri, o autospecială de tip Iveco, precedată de un utilaj de deszăpezire, s-a deplasat în localitatea Sohatu pentru a prelua o gravidă și a o transporta la o unitate medicală din Oltenița.

În cursul zilei de miercuri, o altă femeie însărcinată a fost preluată de o autospecială a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Sărulești Gară şi transportată apoi la o unitate medicală din București. Întrucât condiţiile meteo erau extrem de severe, autospeciala ISU a fost precedată pe durata intervenţiei de un utilaj pentru deszăpezire. CEAI CALD PENTRU SINISTRAȚII DIN MAȘINI Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au desfăşurat pe tot parcursul zilei acţiuni umanitare pentru distribuirea de ceai cald persoanelor aflate în autovehiculele oprite în zona oraşului Lehliu, inclusiv la ieşirea / intrarea pe A2. ȘOFERI RĂMAȘI BLOCAȚI ÎN TRAFIC

Tot ieri, poliţiştii au sprijinit şi acțiunile întreprinse de structurile MAI şi celelalte instituţii abilitate, pentru deblocarea a 23 de autoturisme în localitatea Dragoș Vodă. Totodată, jandarmii au acționat alături de poliţişti în cadrul filtrelor permanente instituite pe drumurile din judeţ. Efectivele MAI desfăşoară acţiuni de informare şi restricţionare a circulaţiei pe drumurile europene, naţionale şi judeţene ce sunt blocate sau închise de către autorităţi.