Imaginea care a înlăcrimat internetul. Valuri de simpatie şi compasiune pentru băieţelul sirian căruia mai mulţi “bărbaţi” turci i-au dat sângele pe nas

Imaginea care a înlăcrimat internetul. Valuri de simpatie şi compasiune pentru băieţelul sirian căruia mai mulţi “bărbaţi” turci i-au dat sângele pe nas

Un băiat sirian, refugiat în Turcia, a fost bătut crunt în faţă unui restaurant, chiar de patron şi câţiva acoliţi ai acestuia. Nu se cunosc exact motivele pentru care matahalele au tăbărât pe copil şi l-au trântit la pământ, lovindu-l până i-au dat sângele pe nas.

Potrivit dailymail.co.uk, puştiul, identificat drept Ahmed Hamdo Abeyd, încerca să adune câţiva bănuţi din vânzarea unor pachete de şerveţele la Izmir, în zona pieţei Basmane.  

"Doar vindeam şerveţele. În timp ce voiam să vând un pachet unei doamne, au venit nişter bărbaţi, m-au tras deoparte şi au început să mă lovească. M-au călcat în picioare, cred că am leşinat. Şi atunci au sărit câţiva sirieni de pe cealaltă parte să îi oprească. După ce mi-au turnat puţină apă pe faţă, mi-am recăpătat cunoştinţă" a povestit băiatul în faţă poliţiei locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Multe lacrimi pentru băiatul sirian refugiat din Turcia. Sper că nemernicii care l-au bătut să înfunde puşcăria" a scris un utilizator pe Twitter.

Bărbatul care a început bătaia susţine că băiatul deranja clienţii aflaţi pe terasa restaurantului. Băiatul ar fi refuzat să plece, motiv pentru care a început să-l bată şi mai tare pe băieţel, cu toate că trecătorii şi clienţii au intervenit în favoarea copilului.

Imaginile în care aceste este bătut şi plânge au înduioşat tot internetul, dar au devenit atât de viralizate încât prim-ministrul Turciei, Ahmet Davutoglu a cerut că băiatul să fie găsit pentru  a fi îngrijit şi a-i fi oferit un adăpost.

Turcia reprezintă a două casă pentru 1.7 milioane de refugiaţi sirieni, conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, care au sosit aici în urmă războiului civil din ultimii patru ani desfăşurat în Siria. Mulţi dintre ei trăiesc în tabere de refugiaţi, în corturi, dar mulţi sunt nevoiţi să trăiască pe străzi şi să îşi facă singuri rost de mâncare şi apă.