Iliescu, pus prima oară sub învinuire în dosarul „Mineriada 13-15 iunie 1990” | Memoria EVZ

Iliescu, pus prima oară sub învinuire în dosarul „Mineriada 13-15 iunie 1990” | Memoria EVZ

Pe 10 iunie 2005, Evenimentul zilei dezvăluia că fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost pus sub învinuire alături de Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, în dosarul sângeroasei mineriade din 13-15 iunie 1990.

Iliescu era acuzat de comiterea a 13 infracțiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat și a economiei naționale. Pedeapsa prevăzută de lege era închisoarea pe viață. Procurorul Dan Voinea, cel care a instrumentat cazul, a dezvăluit, ulterior, că atunci când i s-au adus la cunoștiință învinuirile și când a văzut probele de la dosar, lui Ion Iliescu i s-a făcut rău.

INFO

Ion Iliescu trăiește și azi, bine-merci, din pensia de ex-președinte al României, într-o vilă de protocol și e păzit de sepepiști. Nici dosarul Revoluției și nici dosarul Mineriadei din iunie ’90 nu au fost finalizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

CV

Autorii grupajului de știri, întins pe două pagini de ziar, au fost: Ramona Feraru - și azi, ca și atunci, reporter al EVZ, Mihai Mincan a mai scris la Adevărul, Raluca Dan care e, acum, redactor șef-adjunct la ziarul online Sursa Zilei, Andrei Bădin ce coordonează site-ul Flux24 și Călin Cosmaciuc, în prezent free-lancer.