Editura Evenimentul si Capital

ILEGALITĂȚI grave la Primăria Timișoara. Cum își face primarul poftele de lux folosind banii publici

Autor: | | 2 Comentarii | 1759 Vizualizari

Contractul cu societatea de salubrizare, Retim, s-a prelungit ilegal la Timișoara, din ordinul direct al edilului Nicolae Robu. Este modul în care s-a revanșat față de compania care i-a cumpărat limuzină de 74.000 de euro și care îi și plătește facturile telefonice care se ridică la mii de euro, pe lângă faptul că îi remunerează protejata, ”plantată” de edil în Consiliul de Administrație al societății Retim Ecologic Service SA.

Mai întâi, Robu și-a pus protejata, pe tânăra liberală Sanda Greblă, fosta sa ”consilieră cu agenda”, actualmente funcționar public,  în Consiliul de Administrație al companiei. Apoi, când  Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a prelungit în mod ilegal contractul de concesiune a serviciilor de salubritate încheiat cu SC Retim Ecologic Service SA. Ulterior, compania i-a preluat abonamentul telefonului mobil și i-a cumpărat Mercedes E Class, ultimul model.

Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a Timișoarei a fost valabil până în 8 august 2014. În baza unui document din 2011, se stabilise că Retim va realiza, în baza acestui contract,  stația de compostare uscată a deșeurilor timișorenilor, până la data de 1 februarie 2014 și că dacă nu o va face, prelungirea contractului pentru prestarea serviciilor de salubritate se limita.

Fără să țină cont de Consiliul Local, în 28 ianuarie 2014, primarul Nicolae Robu a încheiat cu Retim un act adiţional prin care a contractul de concesiune a serviciilor publice de salubrizare până la data de 4 august 2018, documentul fiind semnat în mod ilegal, după cum a scris, în premieră, pentrutimisoara.ro. Actul adiţional nu are la bază o hotărâre de Consiliu Local, aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor modificărilor de la contract, ci este doar asumarea primarului, în numele Consiliului Local Timişoara.

Astfel, Nicolae Robu a încălcat prevederile Legii 51/2006 privind serviciile comunitare, articolul 32.

Reamintim că imediat după ce Nicolae Robu a semnat actul de prelungire a contractului cu Retim, abonamentul său de telefon mobil a fost mutat de la Primăria Timişoara la societatea de salubritate. Robu tocmai petrecuse vacanța de iarnă în Dubai și a făcut costuri suplimentare la abnomant în valoare de 3.200 de euro.

Timp de luni de zile, Retim a plătit telefonul mobil al primarului Nicolae Robu. Apoi, în octombrie 2014, Retim a decis cumpărarea Mercedes-ului de 74.000 de euro, care apoi a ajuns la Nicolae Robu, fiind asigurate toate cheltuielile de exploatare. În plus, tot fără acordul sau ştiinţa Consiliului Local Timişoara, la Retim Ecologic Service SA a fost schimbat 50% din acţionariatul societăţii, după ce s-a cumpărat mașina de lux. ( Foto: Adrian Pîclișan)

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate