Ies la suprafaţă noi informaţii în cazul Boureanu. L-au dus la secţie, deşi era rănit grav!

Ies la suprafaţă noi informaţii în cazul Boureanu. L-au dus la secţie, deşi era rănit grav!

Continuă să iasă la iveală noi detalii din noaptea inciden tului în care au fost implicați Cristian Bou reaunu şi poliţistul Ovidiu Adrian Andrei de la Ruti eră. Evenimentul Zilei a intrat în posesia unei noi înregistrări video cu momentul în care fostul deputat este lovit de poliţist. Pe imaginile de o violenţă rară se vede cum Boureanu cade inert şi se loveşte cu capul de asfalt

Poliţia Sector 1 refuză în continuare să publice filmul complet al incidentului din noaptea în care fostul deputat Cristian Boureanu a fost implicat într-un incident extrem de grav cu poliţiştii de la Rutieră. Continuă totuşi să apară noi imagini filmate de martori la incident. Pe cea mai nouă dintre ele se vede pentru prima oară foarte clar întreaga scenă în urmă căreia Boureanu a ajuns să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

FOTO: Boureanu se apropie de polițist...

Ne puteți urmări și pe Google News

Scenele sunt de o violenţă rară

Pe filmul publicat pe siteul EVZ se vede cum fostul deputat este împins iniţial de poliţistul Ovidiu Adrian Andrei, după care Boureanu se apropie şi îi dă un genunchi în zona inghinală. Ceea ce urmează este de o violenţă rară. Ovidiu Adrian Andrei îi aplică o lovitură năucitoare lui Boureanu sub maxilar, o lovitură „din fundul grădinii”, aşa cum a caracterizat-o celebrul Marian Godină într-o încercare nefericită de a-şi felicita colegul. În urma loviturii, Boureanu cade inert şi se loveşte cu capul de asfalt. Urmează 10 secunde în care fostul politician nu mai mişcă, iar iubita acestuia strigă disperată să fie chemată o salvare.

FOTO; ... Ovidiu Andrei își pregătește lovitura „din fundul grădinii”

Poliţiştii au asistat nepăsători

Un singur poliţist sare să îl ajute pe fostul deputat, restul de 8 poliţişti asistând nepăsători la scenă. Salvarea nu a fost chemată. După ce este ridicat de pe asfalt, Boureanu este evident ameţit şi nu se poate ţine pe picioare, fiind la un pas să cadă din nou. E prins de acelaşi poliţist care l-a ajutat să se ridice, chiar înainte de a cădea cu capul de bordura de pe marginea şoselei. După aceste scene dramatice, fostul deputat este încătuşat şi dus la Secţia de Poliţie de la Udrişte, unde nu poate fi audiat pentru că a adormit, susțin polițiștii, probabil din cauza stării de ebrietate în care se afla, dar şi din cauza loviturilor la care a fost supus. Din acel moment a trecut o săptămână şi Boureanu a fost dus abia aseară la IML pentru investigaţii, chiar dacă a depus o plângere împotriva poliţistului care l-a lovit. Mai mult, el a fost scos din spital vinerea trecută după numai 9 ore, deşi medicii au recomandat cel puţin 24 de ore de internare.

FOTO; Polițistul îl lovește din plin sub maxilar...

Se încearcă mușamalizarea anchetei în cazul poliţistului? Lui Cristian Boureanu i s-a refuzat, timp de 7 zile, examinarea de către medicul legist

Evenimentul Zilei a intrat în posesia scrisorilor dintre procurorul care se ocupă de cazul lui Cristian Boureanu şi Spitalul Floreasca, din ziua în care acesta a fost internat şi mai apoi externat pentru a fi dus la audieri. Din documente reiese faptul că doctorii i-au comunicat procurorului că fostul deputat trebuie să stea internat cel puţin 24 de ore, dar acesta a fost externat după mai puţin de 9 ore. Fostul deputat a fost dus la IML abia ieri, în timp ce polițistul a fost examinat deja de două ori de medici

FOTO: ... iar fostul deputat cade inert pe asfalt

Vinerea trecută, la ora 6 dimineaţa, Cristian Boureanu a fost dus într-un final la Spitalul Floreasca pentru că nu îşi revenea în urma loviturii primite de la poliţistul Ovidiu Andrei Adrian. Asta după ce l-au ţinut degeaba patru ore în secţie pentru audieri, fostul deputat adormind din cauza alcoolului consumat, dar şi din cauza loviturilor primite.

Procurorul a urgentat externarea

Vineri după-amiază, procurorul Gabriela Nicoleta Marin, cea care se ocupă de cazul fostului deputat, a trimis o cerere către Spitalul Floreasca, unde Boureanu era internat, prin care solicită să i se precizeze diagnosticul, dacă se impune internarea şi care este durata estimativă a rămânerii lui Boureanu în spital. De asemenea, procurorul solicită ca, în cazul în care Boureanu va fi internat, doctorii să specifice dacă acesta este deplasabil pentru audieri. „De asemenea, vă solicităm ca răspunsul dumneavoastră să fie înaintat în timp util, respectiv o oră de la primirea acestei adrese oficiale, întrucât se impune luarea unor măsuri judiciare în termen de urgenţă faţă de numitul Boureanu Cristian-Alexandru”, mai scrie în cererea procurorului

Medicii nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale complicaţii

În răspunsul trimis de medici scrie foarte clar că fostul deputat are nevoie de minim 24 de ore de îngrijiri medicale şi supraveghere. Aceştia îi comunică procurorului şi diagnosticul: „traumatism cranio-cerebral minor nivel 0, hematom epicranian frontal stâng, otoragie stângă, traumatism facial cu fractură sinus frontal stâng şi drept şi fractură stanca temporală stângă”. Doctorii de la Spitalul Florească îi comunică procurorului că Boureanu este deplasabil pentru audieri, dar că nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventualele complicaţii care pot apărea în timpul în care pacientul nu este sub supraveghere medicală. „Menţionăm că dacă pacientul va părăsi spitalul pentru proceduri în faţa organelor judiciare, aceasta nu se poate face decât prin procedura de externare sau transfer intraspitalicesc”, îi comunică medicii procurorului, întârind faptul că nu îşi asumă responsabilitatea pentru complicaţiile care pot apărea.

Boureanu a semnat cererea de externare fiind ameţit

După acest schimb de scrisori, Boureanu este externat pe semnătura procurorului, dar şi a lui. Avocatul fostului deputat susţine însă că acesta nici nu a ştiut ce a semnat, fiind în continuare ameţit. Întrebarea care apare în acest caz este care era urgenţa ca Boureanu să fie audiat, în condiţiile în care era în spital într-o stare în care nu mai reprezanta o ameninţare pentru nimeni? Şi în condiţiile în care uşa salonului în care era internat era păzită de un poliţist. Reamintim faptul că în cele 9 ore în care a fost internat, nici măcar avocatului fostului deputat nu i s-a permis accesul la acesta.

I s-a refuzat timp de o săptămână un drept elementar

Urmează celebrele 8 ore de audieri, timp în care Boureanu însuşi depune o plângere împotriva poliţistului Ovidiu Andrei Adrian. De la acestă plângere pleacă şi cel mai grav aspect al acestui dosar. Deşi fostul deputat era evident rănit în urma loviturii primite de la poliţist şi a căzăturii pe astfalt, acestuia i s-a refuzat timp de o săptămână deplasare la IML pentru investigaţii. Avocaţii fostului deputat au făcut nu mai puţin de 4 cereri în ultima săptămână pentru ca acesta să fie dus la IML, dar au primit un răspuns abia ieri după-amiază. În jurul ore 18.30, fostul deputat a fost dus la IML pentru investigaţii care trebuiau făcute de o săptămână. Specificăm că în acest caz nu este vorba despre vinovăţia sau nevinovăţia lui Boureanu, ci despre stabilirea adevărului, inclusiv despre atitudinea poliţistului. Boureanu, oricât de aberant ar fi comportamentul său, este un cetăţean care are aceleaşi drepturi ca oricare dintre noi şi unul dintre ele i se refuză fără niciun motiv de o săptămână.

Expertiza pentru poliţist urgentă, pentru Boureanu tergiversată

Acelaşi drept la care a apelat şi poliţistul Ovidiu Andrei Adrian. Acesta a mers la IML şi, în urma investigaţiilor, a obţinut un certificat care spune că are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. Document care este folosit în dosarul penal al fostului deputat. Numai că un document similar nu a putut fi folosit timp de o săptămână în dosarul poliţistului pentru simplul motiv că Boureanu nu a fost dus la IML până aseară. Practic, în acest caz se poate spune că s-a împiedicat o anchetă penală pentru că dacă l-au dus pe Boureanu în faţa medicilor când rănile au început să se vindece, nu vom şti niciodată cât de grave au fost loviturile provocate de poliţistul Ovidiu Andrei Adrian. Cazul este cu atât mai grav cu cât există informaţii că pe numele poliţistului ar mai exista plângeri de la cetăţeni pe care i-a agresat de-a lungul vremii. Sursele noastre spun că este vorba de nu mai puţin de 20 de astfel de plângeri.

Primul medic care l-a consultat pe poliţist i-a recomandat comprese reci. S-a ajuns la o nouă examinare

Deşi lui Cristian Boureanu i s-a refuzat timp de o săptămână expertiza IML, poliţistul cu care a avut altercaţia a ajuns în faţa medicului la numai o oră după incident. În dimineaţa zilei de 9 iunie, la ora 2.53, Ovidiu Andrei Adrian a fost consultat de un medic de la Spitalul de Urgenţă care nu a constatat nevoia spitalizării. Un apropiat al lui Cristian Boureanu ne-a spus că pe scrisoarea medicală aflată la dosarul lui Boureanu scrie că poliţistului i se recomandă să meargă la medicul de familie pentru a efectua nişte teste în regim ambulator, nici vorbă de internare, ci pentru a i se aplica nişte comprese reci în zonele unde acuza dureri, un deget şi zona inghinală. La nevoie i se recomandă să ia Ibuprofen. Cum această primă evaluare a unui medic nu scoate nimic grav în evidenţă, în seara zilei de 9 iunie, poliţistul este consultat de un alt medic, după ce procurorul de caz dispune efectuare unei expertize la IML. Al doilea medic constată o nouă leziune, la pumnul stâng, şi stabileşte că Ovidiu Andrei Adrian are nevoie de 7-8 zile de refacere.

Întrebări care apar în cazul Boureanu

  • De ce nu a fost chemată o salvare în noaptea incidentului, fostul deputat fiind evident rănit?
  • De ce au ales poliţiştii să îl ducă la audieri şi nu la spital, fiind evident că nu au pe cine audia, Boureanu fiind şi băut, şi rănit?
  • Prin ce se justifică urgenţa de a fi scos din spital după 9 ore, în condiţiile în care medicii au recomandat cel puţin 24 de ore de supraveghere medicală sau mutarea într-un alt spital?
  • Dacă urgenţa este motivată de pericolul public pe care îl reprezintă Boureanu, ce acţiuni grave putea întreprinde un om spitalizat şi aflat sub paza poliţiei?
  • De ce i s-a refuzat timp de o săptămână deplasarea la IML, unde o comisie specializată să fi stabilit cât de grave sunt rănile provocate de pumnul poliţistului?
  • Cine răspunde pentru eventuala împiedicare a unei achete penale în cazul poliţistului Ovidiu Andrei Adrian, prin întârzierea obţinerii a unui certificat de la IML de către Cristian Boureanu?
  • De ce procurorii nu au adus la cuno;tința instanței aceste elemente?

Ce scrie în cele patru cereri depuse pentru ca Boureanu să fi e dus la IML

Avocaţii lui Boureanu şi el însuşi au depus patru cereri pentru ca acesta să fie dus pentru investigaţii la IML. Prima cerere a fost făcută de fostul deputat în timpul audierilor din data de 9 iunie, a doua a fost făcută luni, 12 iunie, de avocaţii acestuia şi ultimele două au fost făcute miercuri de avocaţi, respectiv Cristian Boureanu. În cererile depuse la Parchet scrie că fostul deputat a devenit infirm prin pierderea a doi dinţi şi distrugerea altor cinci. De asemenea, în cererea de miercuri scrie că starea lui Boureanu s-a înrăutăţit.

Întrebări despre poliţistul Ovidiu Andrei Adrian

Pornind de la informaţia că pe numele poliţistului care l-a lovit pe Boureanu mai există şi alte plângeri, EVZ a trimis ieri patru întrebări Ministerului Afacerilor Interne.

  • De-a lungul timpului, au fost depuse alte plângeri, de la alți șoferi, pe numele agentului Ovidiu Andrei care l-a lovit pe Cristian Boureanu?
  • Dacă da, câte sunt și la ce fel de agresiuni se referă?
  • Când i s-a făcut ultima oară un examen psihologic agentului Ovidiu Andrei?
  • La cât timp se fac testele psihologice? Până la închiderea ediţie nu am primit niciun răspuns din partea reprezentaţilor MAI.