Editura Evenimentul si Capital

Idiotul și flagrantul | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 6 Comentarii | 3656 Vizualizari

Vreme de o jumătate de an încercaseră organele statului să-l prindă în flagrant pe domnul cu rang de ministru, despre care gurile nesătule vorbeau că ar pretinde peșcheșuri exagerate.

 Îl urmăriseră în teritoriu, îi strânseseră cu ușa apropiații, care nu vorbeau, nu știau, nu cedau. În lipsă de probe, omul părea curat ca apa de izvor.

Până într-o zi când, ajunși la capătul răbdării, anchetatorii au prins în gheare pe cel răspunzător de colectarea banilor.

Acesta, om cu principii mărunte și conștiința ajunsă la gradul zero de umanitate, s-a învoit numaidecât să-și vândă șeful.

E drept că în joc îi era propria piele, dar cu o apărare iscusită și o învoială profitabilă, avea să beneficieze de clemența și brațul protector al legii.

L-au instruit în fel și chip, au repetat scenarii, a consimțit să poarte microfoane, cabluri, camere, totul pentru sprijinirea bunului mers al anchetei.

Dintr-o dată se simțea unul de-al lor – avea o misiune, fusese ales cu un scop. Uneori visa că-l încătușează pe șeful cel mare și cu bocancul înfipt în grumazul vinovatului, îi făcea reproșuri, cerându-i căință.

Amintirea propriului trecut, marcat de fărădelegi nedescoperite, fusese ștearsă cu buretele imaginar al purificării sociale.

Acum era un cetățean onorabil, cu frică de codul penal și de Dumnezeu.

În ziua sorocită pentru flagrant, omul nostru a primit o geantă cu bani, inscripționați cu acel cuvânt care provoacă fiori reci – MITĂ.

Procedurile s-au derulat ca la carte; șeful cel mare a venit la un pahar de whisky, iar la plecare a luat, cum îi era obiceiul, banii otrăviți.

Oprit în trafic n-a putut să nege existența mitei; vopseaua folosită la marcarea banilor era pe mâinile și hainele domnului ministru, ca un martor mut, dar extrem de convingător al crimei.

Girofaruri, rețineri, arestări preventive.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2


Tag-uri: flagrant, mita, probe, crima

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate