Editura Evenimentul si Capital

I s-a dat un ghiont lui Tiberiu Nițu ca să se clatine Gabriel Oprea | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 10 Comentarii | 3160 Vizualizari

Împotriva lui Tiberiu Niţu am scris chiar din 2013, cînd a fost numit Procuror general. Ulterior, în contextul a două mizerii iscălite de Tiberiu Niţu – hărţuirea lui Traian Băsescu, atît cu născocitul dosar de şantaj în cazul Gabi Firea, cît şi cu redeschiderea unor dosare, precum şi închiderea Dosarului Revoluţiei, am reamintit de ce-am fost eu atît de înverşunat împotriva lui Tiberiu Niţu.

Joi, 14 mai 2015, scriam în Evenimentul zilei:

„În 2013, în cazul Tiberiu Nițu, m-am pronunțat, exprimîndu-mi îndoieli nu față de profesionalismul propusului, ci față de etica sa.

Obținuse pe nemeritate un Certificat de revoluționar, pe vremea cînd era procuror la Ploiești, care-i adusese avantaje materiale. Cînd au apărut în presă dezvăluiri despre asta, n-a catadicsit să renunțe la el.

Am scris la vremea respectivă că un asemenea personaj n-are probitatea morală cerută de funcția de Procuror general al Republicii.

Îmi mențin și azi părerea.”

Îmi menţin şi azi, joi, 4 februarie 2016, părerea: Tiberiu Niţu a obţinut printr- o Declaraţie falsă certificat de revoluţionar.

După numirea ca procuror general n-a avut tăria de a renunţa la el.

Mai mult, n-a avut bărbăţia de a se explica în legătură cu certificatul. Alte titluri din Evenimentul zilei și de pe cristoiublog.ro dau seamă de o atitudine critică față de Tiberiu Nițu într-o vreme cînd Divizia Presă a Binomului aplauda hărțuirea lui Traian Băsescu de către procurorul general care făcea ceea ce copii săi din fruntea Binomului n-aveau curaj s-a facă: E adevărat că Tiberiu Nițu a primit comanda să-l înfunde pe Traian Băsescu, pentru că șefa DNA, Codruța Kovesi, nu-și putea permite asta?, Evenimentul zilei, miercuri, 20 mai 2015, Cum vrea Procurorul general, Tiberiu Nițu, să rescrie Istoria pe placul Puciștilor din vara lui 2012!, Evenimentul zilei din 19 iunie 2015, Tiberiu Nițu a luat în serios plîngerea penală fantasmagorică a lui Vadim împotriva lui Traian Băsescu. E drogat sau e ticălos?! (Gîndul de vineri, 14 august 2015, pe cristoiublog.ro)

Ca şi Traian Băsescu, a cărei poziţie o salut şi o dau exemplu de ce înseamnă bărbat politic adevărat, susţin însă că demisia lui Tiberiu Niţu a fost urmarea unei Răfuieli politicomafiote, Lucrături tipic româneşti, deoarece am întîlnit-o în note asemănătoare, în cazurile multe altor scoşi din scenă.

Şi anume, se declanşează o campanie de presă de tip bolşevic.

Divizia Presă a Binomului SRIDNA, Poliţia politică prezidenţială- primeşte, o dată cu un document de la DNA despre cel căruia i s-a pus gînd rău, Ordin pe unitate: Şo pe EL!

Şi EL devine imediat ţinta a numeroase texte iscălite de ofiţeri acoperiţi şi colaboratori ai Binomului, prin care nu informează, nu analizează, nu explică, nu radiografiază, ci cer, în stilul anilor ’50, demisia cuiva.

Dacă respectivul nu demisionează, aceiaşi membri ai Reţelei scriu nu două, ci zece comentarii de tip „dat cu toporul”.

În sine, campania de presă nu înseamnă nimic. În cazul Raed Arafat, Călin Tolontan a dus şi el o campanie de presă. I s-a clintit un fir de păr lui Raed Arafat?!

Că în cazul lui Tiberiu Niţu e un joc murdar ne semnalează cîteva ciudăţenii:

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate