Editura Evenimentul si Capital

I s-a dat un ghiont lui Tiberiu Nițu ca să se clatine Gabriel Oprea | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 10 Comentarii | 3154 Vizualizari

Împotriva lui Tiberiu Niţu am scris chiar din 2013, cînd a fost numit Procuror general. Ulterior, în contextul a două mizerii iscălite de Tiberiu Niţu – hărţuirea lui Traian Băsescu, atît cu născocitul dosar de şantaj în cazul Gabi Firea, cît şi cu redeschiderea unor dosare, precum şi închiderea Dosarului Revoluţiei, am reamintit de ce-am fost eu atît de înverşunat împotriva lui Tiberiu Niţu.

Joi, 14 mai 2015, scriam în Evenimentul zilei:

„În 2013, în cazul Tiberiu Nițu, m-am pronunțat, exprimîndu-mi îndoieli nu față de profesionalismul propusului, ci față de etica sa.

Obținuse pe nemeritate un Certificat de revoluționar, pe vremea cînd era procuror la Ploiești, care-i adusese avantaje materiale. Cînd au apărut în presă dezvăluiri despre asta, n-a catadicsit să renunțe la el.

Am scris la vremea respectivă că un asemenea personaj n-are probitatea morală cerută de funcția de Procuror general al Republicii.

Îmi mențin și azi părerea.”

Îmi menţin şi azi, joi, 4 februarie 2016, părerea: Tiberiu Niţu a obţinut printr- o Declaraţie falsă certificat de revoluţionar.

După numirea ca procuror general n-a avut tăria de a renunţa la el.

Mai mult, n-a avut bărbăţia de a se explica în legătură cu certificatul. Alte titluri din Evenimentul zilei și de pe cristoiublog.ro dau seamă de o atitudine critică față de Tiberiu Nițu într-o vreme cînd Divizia Presă a Binomului aplauda hărțuirea lui Traian Băsescu de către procurorul general care făcea ceea ce copii săi din fruntea Binomului n-aveau curaj s-a facă: E adevărat că Tiberiu Nițu a primit comanda să-l înfunde pe Traian Băsescu, pentru că șefa DNA, Codruța Kovesi, nu-și putea permite asta?, Evenimentul zilei, miercuri, 20 mai 2015, Cum vrea Procurorul general, Tiberiu Nițu, să rescrie Istoria pe placul Puciștilor din vara lui 2012!, Evenimentul zilei din 19 iunie 2015, Tiberiu Nițu a luat în serios plîngerea penală fantasmagorică a lui Vadim împotriva lui Traian Băsescu. E drogat sau e ticălos?! (Gîndul de vineri, 14 august 2015, pe cristoiublog.ro)

Ca şi Traian Băsescu, a cărei poziţie o salut şi o dau exemplu de ce înseamnă bărbat politic adevărat, susţin însă că demisia lui Tiberiu Niţu a fost urmarea unei Răfuieli politicomafiote, Lucrături tipic româneşti, deoarece am întîlnit-o în note asemănătoare, în cazurile multe altor scoşi din scenă.

Şi anume, se declanşează o campanie de presă de tip bolşevic.

Divizia Presă a Binomului SRIDNA, Poliţia politică prezidenţială- primeşte, o dată cu un document de la DNA despre cel căruia i s-a pus gînd rău, Ordin pe unitate: Şo pe EL!

Şi EL devine imediat ţinta a numeroase texte iscălite de ofiţeri acoperiţi şi colaboratori ai Binomului, prin care nu informează, nu analizează, nu explică, nu radiografiază, ci cer, în stilul anilor ’50, demisia cuiva.

Dacă respectivul nu demisionează, aceiaşi membri ai Reţelei scriu nu două, ci zece comentarii de tip „dat cu toporul”.

În sine, campania de presă nu înseamnă nimic. În cazul Raed Arafat, Călin Tolontan a dus şi el o campanie de presă. I s-a clintit un fir de păr lui Raed Arafat?!

Că în cazul lui Tiberiu Niţu e un joc murdar ne semnalează cîteva ciudăţenii:

1) Folosirea coloanei oficiale de către Tiberiu Niţu în urma unui Protocol încheiat cu Gabriel Oprea în aprilie 2014 a fost dezvăluită de presa Binomului luni, 25 ianuarie 2016.

Tiberiu Niţu a demisionat abia marţi, 2 februarie 2016, după ce toată săptămîna a lăsat să se înţeleagă că nu va demisiona.

Dacă e vorba de o demisie cerută de Klaus Iohannis, preşedintele putea să facă asta marţi, 26 ianuarie 2016.

2) Tiberiu Niţu n-a ieşit să se explice public. Traian Băsescu spune că avea dreptul la coloana oficială.

Ca şi în cazul Certificatului de Revoluţionar, Tiberiu Niţu a preferat asigurarea din partea unor Grupuri de interese politico-mafiote că nu i se va cere demisia.

Pînă la urmă, Grupurile interesate în debarcarea sa au învins. Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

3) Tiberiu Niţu e procuror general. Codruţa Kovessi e procuror general adjunct.

În cazul Tiberiu Niţu România a cunoscut un paradox: Un adjunct reuşeşte să-şi dea în gît şeful!

Dacă ne gîndim că şi Alina Bica a fost lucrată de Codruţa Kovesi avem confirmată ipostaza DNA de bulan al Poliţiei politice prezidenţiale.

Cînd cineva trebuie eliminat, se apelează la DNA. De ce a fost înlăturat Tiberiu Niţu abia acum?

Pentru că abia acum s-a pus problema scoaterii definitive din joc a lui Gabriel Oprea.

Procurorul general a beneficiat de coloana oficială în urma unui favor acordat de Gabriel Oprea.

Puterea lui Gabriel Opra asupra UNPR îşi are temeiul în imaginea sa de om cu solide relaţii. Una era cea cu Procurorul general. Scoaterea din joc a procurorului general are menirea de a-l prezenta pe Gabriel Oprea ca rămas fără prea mari relaţii.

Decapitarea lui Gabriel Oprea face parte din Operaţiunea Destrămarea UNPR. Partidul urmează să fie împărţit ca odinioară Polonia, între marile puteri: PNL, PSD, MP.

Pentru anul electoral 2016 se pare că e programată reducerea scenei politice la cele două mari partide – PNL şi PSD, cu un PSD slăbit. Cu cît sînt mai puţine partide, cu atît se poate realiza USL-ul de tip nou.

Pe cînd şi rîndul Mişcării Populare?

N.B Pe 3 septembrie 2015, scriam despre abuzurile lui Tiberiu Nițu față de Traian Băsescu articolul intitulat Sluga lui Victor Ponta, penalul Tiberiu Nițu n-a învățat nimic din lecția Alina Bica! Îmi dau seama azi că finalul era o profeție: „Tiberiu Nițu se adîncește într-un abuz, fără a fi învățat nimic din lecția Alina Bica (după ce le faci treburile murdare, Băieții îți dau un picior în fund suficient de puternic pentru a zbura din fotoliul de ștab direct la pușcărie).”
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 19:02 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate